Bir günlük değil her günlük sevda
09.01.2021 14:34

Bir günlük değil her günlük sevda


Haber Üsküdar – Ayşe Elmas, Edanur Yuyucu

Sev Kardeşim Kulübü 2017 yılında kuruldu. Başlangıçta Oyunbaz Palyaçolar adıyla kurulan kulübün danışmanlığını Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr.Öğr. Üyesi Yıldıray Kesgin, başkanlığını da İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı Bölümü öğrencisi Ahmet Batuhan Yastı üstlendi. Kulüp ismini 2020 Yılında Sev Kardeşim Kulübü olarak değiştirdi. Kulüp aynı zamanda “Sev Kardeşim İyilik ve Dayanışma Platformu” adıyla da sosyal yardım kampanyaları düzenliyor.

Sev Kardeşim İyilik ve Dayanışma Platformu lösemili, kimsesiz, ihtiyaç sahibi çocuklara ve huzurevlerinde yaşayan yaşlılara yardım ederek onları mutlu edebilmeyi, yüzlerindeki tebessümün sebebi olabilmeyi, arzu ve isteklerini gerçekleştirmeyi, maddi yardım, manevi mutluluk ve sevgiyle insanları iyileştirmeyi amaçlıyor. Platform her yıl birçok etkinlik ve yardım kampanyası düzenliyor. Özellikle kimsesiz ve ihtiyaç sahibi çocuklara ihtiyaçlarını karşılayacak hediyeler, eğlence etkinlikleri, oyunlar, partiler, geziler düzenliyor. Çocuklar, kulübün ablalarıyla abileriyle beraber tiyatro dersleri ve oyunları, dizi ve film izleyerek keyifli vakit geçiriyorlar.

Sev Kardeşim Platformu lösemili çocukları ziyaret ederek onlara hediyeler verip, isteklerini yerine getirerek moral motivasyon kaynağı olmaya çalışıyor. Platdformun bir amacı da kanser ve lösemiyle ilgili farkındalık yaratmak, insanların daha bilinçli olmasını sağlamak. Lösemili çocuklar haftasında aileleri ve anne baba adaylarını kansere karşı bilinçlendirmek için farkındalık çalışmaları yapıyor. Lösemi (kan kanseri) tedavisi gören çocuklara destek veriyor. Sevginin her şeyi başaracağına inanan Sev Kardeşim Platformu bu amaç doğrultusunda insanları mutlu etmeye devam ediyor.

Lösemi hastası minik Oğuz’un, doktorlarının da tavsiyesiyle temiz hava alması için memleketi Giresun'a gitmesini sağladılar

“Bir günlük değil her günlük sevda” sloganıyla kampanyalar, etkinlikler düzenleyen Sev Kardeşim İyilik ve Dayanışma Platformu'nun sevkardesim.org isimli bir web sayfası, bir instagram sayfası, Youtube kanalı ve bir twitter hesabı bulunuyor. Platformun başkanlığını Ahmet Batuhan Yastı, başkan yardımcılığını Rümeysa Aydınhan, organizasyon koordinatörlüğünü Ayşe Akbayır ve Yekbun Ertunç yürütüyor. Ayrıca, organizasyon biriminde Halime Aslan, Betül Uluköylü, Feyza Duygulu; iletişim biriminde Sedanur Topçu ve Türkan Evren; sosyal medya biriminde 4. Köşe Reklam Haber Ekibi Ayşe Elmas ve Edanur Yuyucu görev yapıyor. Platformun yaklaşık 250 üyesi bulunuyor.