Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencileri jüri önünde
16.06.2019 12:14

Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencileri jüri önünde


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri, bölüm öğretim üyelerinin danışmanlığında hazırladıkları mezuniyet proje ve tezlerini jüri önünde sundular.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri, hazırladıkları preje ve tezlerini bölüm başkanı Doç. Dr. İsmail Arda Odabaşı ile Dr. Öğretim Üyesi Can Diker, Dr. Öğretim Üyesi Hale Yaylalı ve Dr. Öğretim Üyesi Esennur Sirer'den oluşan jüri önünde sundular. 

Dört günlük maraton

Toplamda 55 öğrencinin sunum yaptığı jüri toplantıları dört gün sürdü. İlk iki günde 34 öğrencinin hazırladığı 13 projenin sunumu gerçekleştirildi. Projeler kapsamında altı kurmaca film, dört belgesel ve üç de televizyon programının sunumu yapıldı. Kısa film projelerinde öğrenciler uyuşturucu bağımlılığından ölüm olgusuna kadar pek çok konuyu kendi anlatı tarzlarında ele aldılar. Belgesel filmlerde ise öğrenciler İstanbul’da legal ve illegal duvar boyaması yapan gençlerden, belgesel yönetmenleri hakkında bir belgesele kadar ilgi çekici ve çarpıcı konuları ele aldılar.

21 öğrenci ise yazdıkları tezleri sundular. Tez konuları arasında Sovyet sineması,İran sineması, RTÜK mevzuatı ve etik ilkeler, yeni televizyon yayıncılığı gibi konular yer aldı. Jüri sunumları fotoğraf çekimleriyle sona erdi.