İLAD akreditasyon sertifikaları törenle verildi
19.06.2023 20:16

İLAD akreditasyon sertifikaları törenle verildi


Haber Üsküdar

Geçtiğimiz aylarda İLAD tarafından akredite edilen Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı ve Reklamcılık programlarının akreditasyon sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Tören, Senato Salonu’nda düzenlendi

Üsküdar Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen törene İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, İLEDAK Başkanı Prof. Dr. Recep Tayfun, İLAD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Jale Sarmaşık ve İLAD Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Güleryüz; Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Selçuk Uysaler, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri, Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgül Dağlı ile Reklamcılık bölümü öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri katıldı.

Prof. Dr. Nazife Güngör: Başarılı bir akreditasyon süreci geçirdik

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, İletişim Fakültesi olarak akreditasyon sürecinde çok çaba gösterdiklerini ve başarılı bir süreç geçirdiklerini söyledi. İLAD akreditasyonu almaya hak kazanan bölümlerin başkanlarını ve öğretim elemanlarını kutlayan Güngör, diğer programların da akreditasyon için hazırlık yaptıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Kalite yönetimi verimliliği artırıyor

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi’nin kalite ve akreditasyon süreçlerine özel önem verdiğini vurgulayan bir konuşma yaptı. Tarhan şunları söyledi: “Kalite yönetimi verimliliği artırıyor. Kalite bu çağın en önemli değeri. Bunu ne kadar iyi kullanırsak o kadar çok güce ve seviyeye ulaşırız. Biz kaliteyi Senato’da devamlı konuşuyoruz, teşvik ediyoruz birimleri. Kalite, her hafta yaptığımız Senato toplantılarının sabit gündemi. İki programımızın daha akredite olması sevindirici oldu bizim için.”

Prof. Dr. Aysel Aziz: İlk kez 5 yıllık akreditasyon alan, Görsel İletişim Tasarımı bölümünüz oldu

Sertifika töreninde konuşan İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz,  İLAD akreditasyonunun önemine değinen bir konuşma yaptı. Aysel Aziz şunları söyledi: “Akreditasyon için çok çaba sarfettiniz. Bunun kolay bir iş olmadığını biliyoruz. Sizler bizi ta başından beri destekleyen, akreditasyon için başvuru yapan bir üniversitesiniz, bu çok önemli, ilk baştan beri bize güven duydunuz, çok teşekkür ediyoruz. İlk kez 5 yıllık akreditasyon alan, Görsel İletişim Tasarımı Bölümünüz oldu. Onu da ayrıca kutluyoruz. Reklamcılık bölümünüz de 2 yıllık akreditasyon aldı. O bölümünüzü de kutluyoruz ve nice başarılar diliyoruz.”

Sertifikalar bölüm başkanlarına verildi

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı programı, İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) tarafından 5 yıl süreli akreditasyon almaya hak kazanmış, akreditasyon kararı İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz imzasıyla Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığına bildirilmişti. Aynı şekilde, reklamcılık programı da 2 yıl süreyle akredite edilmişti. Sertifika töreninde, Prof. Dr. Aysel Aziz Görsel İletişim Tasarımı programı akreditasyon sertifikası ile Reklamcılık programı akreditasyon sertifikasını Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör'e, Prof. Güngör de sertifikaları Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül ile Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgül Dağlı'ya verdi. Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.