Doç. Dr. İpek Fatma Ertan: “Sektör profesyonellerinden oluşan bir eğitim kadrosuna sahibiz”
24.07.2023 16:46

Doç. Dr. İpek Fatma Ertan: “Sektör profesyonellerinden oluşan bir eğitim kadrosuna sahibiz”


Haber Üsküdar- Hakan Koluman

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. İpek Fatma Ertan, bölüm öğrencilerinin modern laboratuvarlarda, sektör profesyonellerinden oluşan eğitimciler rehberliğinde profesyonel yaşama hazır hale geldiklerini söyledi.

Yurt içinde ve yurt dışında çalışma fırsatı var

Bölüm öğrencilerinin eğitim süreci boyunca ya da mezuniyet sonrasında ulusal ve uluslararası alanda çalışabildiklerini belirten İpek Fatma Ertan, “Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, mezunlarına geniş bir yelpazede yurt içi ve yurt dışı çalışma fırsatları sunmaktadır. Bu bölümün mezunları, yaratıcı ve teknik içeriklerini kullanarak çeşitli alanlarda kariyer yapabiliyorlar. Örneğin animasyon stüdyoları, reklam ajansları, dijital pazarlama işletmeleri veya marka yönetimi departmanlarında kariyer sahibi oluyorlar. Film ve televizyon yapımlarında, oyun stüdyolarında, e-öğrenme platformları gibi medya ve dijital iletişim alanında da çeşitli projelerde çalışabiliyorlar. Kısaca, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü mezunları, çeşitli kariyer özelliklerine sahip oluyorlar. Bu alanlardan hangisinin tercih edilebileceği, öğrencilerin ilgi ve becerilerine, kariyer hedeflerine ve sektör taleplerine göre belirleniyor” dedi.

Alanında uzman eğitim kadrosuna sahibiz

Bölümün eğitim kadrosunun genellikle çizgi film ve animasyon sektörünün profesyonellerinden oluştuğunu söyleyen Doç. Dr. İpek Fatma Ertan, “Bu sayede öğrenciler, profesyonel uygulamaları yakından tanıma şansına sahip oluyorlar. Üsküdar Üniversitesi, öğrencilerin deneysel projelerini geliştirebilecekleri modern laboratuvarlar ve stüdyolar sunuyor. Ayrıca, öğrencilerin mezuniyetten önce staj yapma zorunluluğu da var ve böylece sektörle bağlantı kuruyorlar. Öğrenciler, mezun olduktan sonra çizgi film stüdyolarında, animasyon film yapımcılarında, reklam ajanslarında, oyun geliştirme şirketlerinde veya kendi bağımsız projelerini gerçekleştirerek çizgi film ve animasyon alanında kariyer yapabiliyorlar” dedi.

Modern laboratuvar ve stüdyolarda eğitim olanağı

Son teknoloji ile oluşturulmuş laboratuvar ve stüdyolarda eğitim gören öğrencilerin sektöre hazır halde geldiğini ifade eden Ertan, “Öğrenciler teorik bilgileri, pratik projeleri deneyimleme ve gerçek hayatta uygulama fırsatı buluyor. Aynı zamanda öğrenciler projelerini geliştirebilecekleri ve animasyon çalışmalarını yapabilecekleri uygun ortamlarda çalışma olanağına da sahipler” dedi. Sergi ve etkinlik faaliyetlerinin eğitim sürecinde yoğun olarak gerçekleştiğini söyleyen Ertan, “Bölüm, öğrencilerin projelerini sergilemek için çeşitli etkinlikler ve sergiler düzenleyerek, öğrencilerin çalışmalarının daha geniş bir kitleye ulaşmasına olanak sağlıyor. Öğrencilerin profesyonel çalışma deneyimi kazanarak mezuniyet sonrası sektöre daha iyi uyum sağlamalarına yardımcı oluyor.  Tüm bu uygulamalar, öğrencilere çizgi film ve animasyon alanında gerçek dünya deneyimi kazanma ve projelerini gerçekleştirme şansı tanıyor. Bu sayede, sektöre hazırlıklı ve yetkin bir şekilde adım atabiliyorlar” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımlarını teşvik ediyoruz

Bölüm akademik kadrosunun, öğrencilerini ulusal ve uluslararası animasyon ve çizgi film yarışmalarına teşvik ettiğini ve desteklediğini belirten Doç. Dr. İpek Fatma Ertan, “Akademisyenlerimiz, öğrencilerin üzerinde çalıştıkları projelere danışmanlık veriyor. Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, öğrencilerin film festivallerine, karma sergilere ve alandaki çeşitli yarışmalara katılmaları konusunda destekliyor” dedi.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü ilk mezunlarını törenle uğurladı.