Fikir ve Aksiyon Kulübü etkinlikleri devam ediyor
Haber Üsküdar - Çağla Alptekin
Üsküdar Üniversitesi bünyesinde, öğrenciler tarafından kurulan Fikir ve Aksiyon kulübü, bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler ile oldukça aktif bir profil sergiliyor. Çeşitli proje ve etkinlikleri olan ve çalışmaları arasında bir sosyal sorumluluk projesi de bulunan Fikir ve Aksiyon kulübünü daha yakından tanımak için kulüp başkanı Yıldız Yılmazer ile röportaj gerçekleştirdik.
Kulübünüzün kuruluş amacı nedir?
Necmettin Erbakan Hocamızın "Üniversitesini, Anadolu Gençlik Derneği çalışmaları ile bitiren bir genç 4 Fakülte bitirmiş gibidir" sözünü baz alarak Üsküdar Üniversitesi'nde de bu çalışmaları yürütebileceğimiz bir kulüp kurmak istedik ve Fikir ve Aksiyon kulübü ile bu işe başladık. Kim bu Fikir ve Aksiyon Kulübü derseniz;
Biz, karanlığa sövmeyi çoktan terk etmiş ve eline mumu almış bir topluluğuz. Yeryüzünü ihtiraslarıyla talan edenlere öfkeliyiz. Farklı renkleri, farklı dilleri zenginliğimiz biliyoruz. Hareketimiz bir ahlak hareketidir ve bu çağın yitiği ahlaktır. Bulmak istenilen gibi bırakmamak ahlaki bir noksanlıktır. Yeryüzünü bulmak istediğimiz gibi bırakmak istiyoruz. İnancın, tarihin ve coğrafyanın yüklediği yükten neşe duyuyoruz. Medeniyet coğrafyasının umut yüklü çocuklarıyız. Bu dünyaya, uzaydan bakmaya çalışıyoruz, diyerek tanıtabiliriz kendimizi.
Ne tarz dergilerin okumasını yapıyorsunuz? Dergi dışında başka kaynaklarınız var mı?
Dergi Okumalarımız, dergi odaklı değil, daha çok konu odaklı ilerliyor. Belli bir dergiye odaklanmak yerine farklı dergilerden aynı konuyu okumanın bizleri fikir zenginliği açısından olumlu etkilediğini fark ettik ve olaylara farklı bakış açılarından da bakabilmenin güzelliğini görmeyi amaçladık bu çalışmamızda. Bugüne kadar, İnsan, Yapay Zeka, Edebi Yaşam, Şehadet gibi konu başlıklarıyla ilerledik. Bu başlıkları da okumalarımıza katılan arkadaşlar ile beraber karar veriyoruz.
Kulüp olarak etkinlikler düzenliyor musunuz?
Tabii, kulüp olarak yıl içerisinde birçok etkinlik düzenliyoruz; dergi Okumaları dışında farklı yerleşkelerde Siyer ve Hadis Okumaları, aylık kitap tahlilleri yapıyoruz. Cansuyu Derneği aracılığıyla, üyelerimiz ile gruplar halinde yaptığımız ''Bir Yetime Tebessüm Olmak İster Misin?'' adlı çalışmamız ile şu anda beş yetimin aylık ihtiyacını karşılıyoruz. Güz Dönemi'nde Yazar Ali Haydar Haksal Beyefendi ile yaptığımız "Tolstoy ve Hugo Özelinde Hristiyan Batı'nın Müslüman Doğu'ya Bakışı" adlı programımız çok ilgi çekti bunun dışında İletişim Fakültesi'ne yönelik de güzel etkinliklerimiz oldu; Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni-Gazeteci Mustafa Kurdaş üniversitemizde "Medya ve Algı Yönetimi" adlı büyük bir konferans verdi akabinde biz de Milli Gazete ve TV5 Kanalı'na bir Teknik Gezi düzenleyerek kendilerini ziyaret ettik.
Kulüp kaç üyeden oluşuyor?
Fikir ve Aksiyon Kulübü'müzün şu an yetmiş üyesi mevcut, her geçen yıl daha çok insana ulaşıyoruz.
Kulübün duyurulması ve yeni üyeler kazanması için girişimleriniz var mı?
Kulübü daha çok insana duyurmak, kendimizi tanıtmak için dönem başında yerleşkelerimizde tanıtım standları açıyoruz, burada birçok insanla tanışabiliyoruz. Sonrasında 2 dönemdir gerçekleşen ve geleneksel hâle getirmek istediğimiz "Geleneksel Şerbet Buluşmaları" adlı bir tanışma programı gerçekleştirerek yeni arkadaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Yıl içerisinde yapılan büyük çaplı programlar kulübümüzün tanıtım aşamasında büyük önem taşıyor, öğrenci arkadaşlarımıza en fazla bu programlarda ulaşabiliyoruz fakat yapılan küçük çaplı etkinlikler de çok etkili oluyor örneğin vize ve final haftalarında öğrenci arkadaşlarımıza çikolata, kış çayı gibi ikramlarımız oluyordu bunların üzerine ufak bir not ile sosyal medya adreslerimizi ekliyorduk, bu şekilde sosyal medyadan bize ulaşıp teşekkürlerini ileten, kulübümüze üye olmak isteyen arkadaşlarımız da oldu.
Kulübün sosyal medya ayağı da var mı, varsa içeriğinden bahseder misin?
Amacımız daha fazla kitleye ulaşmak olunca sosyal medyada da elbette ki aktif olmak mecburiyetindeyiz. Sosyal medya adreslerimiz mevcut. İnstagram ve Twitter'da @agduuhanimlar hesabından bizi takip edip, çalışmalarımızı inceleyebilirsiniz. Tüm etkinliklerimizin duyurusunu bu hesaplardan da muhakkak yapıyoruz.