Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü kamera ve video yapım atölyesi gerçekleştirdi
11.01.2022 14:53

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü kamera ve video yapım atölyesi gerçekleştirdi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Mediacast Ajans tarafından düzenlenen atölyede kamera kullanımı ve video yapım süreçlerine yönelik eğitim aldılar.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, öğrencilerin sektörde ihtiyaç duyacakları becerileri geliştirmelerini sağlamayı amaçlayan etkinlik ve atölye çalışmaları kapsamında Mediacast Ajans ile ortak yürütülen atölye çalışmalarının ikincisini düzenledi. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen atölye çalışmasında, sektörde alanında tanınmış ve deneyimli isimler arasında yer alan Barış Kılınç öğrencilere deneyimlerini aktardı.

Atölyede kurulan eğitim masasında tek tek öğrencilerle ilgilenen yetkili kamera uzamanı Barış Kılınç, öğrencilerin pratik becerilerini geliştirebilmeleri için atölye çalışmalarının eğitim sürecinin bir parçası haline getirilmesinin öne mili olduğunu belirtti. Kamerada görüntüyü oluşturma, temel çekim teknikleri, uygun kamera seçimi ve çoklu kaynakla video üretimine dair uygulamalar yaptıran Barış Kılınç, sektörde ihtiyaç duyulan temel becerileri öğrencilere uygulamalı olarak aktardı.