Görsel İletişim Tasarımı öğrencisi Tarık Can Sandal'ın büyük başarısı
13.04.2022 14:37

Görsel İletişim Tasarımı öğrencisi Tarık Can Sandal'ın büyük başarısı


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı 3. sınıf öğrencisi Tarık Can Sandal, ortağı Caner Ercan ile birlikte kurdukları LotPixel.com isimli site ile uluslararası nitelikteki webawards.com tarafından düzenlenen yarışmada red carpet (kırmızı halı) ödülü kazandı.

Truva'nın Paris'i isimli yapay zekanın tek jüri üyesi olarak göründüğü webawards.com sitesinde yapay zekanın alan adı değeri; yaratıcılık, özgünlük ve tasarım; içerik değeri; teknoloji; hız; güvenlik; ve trafik olmak üzere 7 faktör temelinde seçim yaptığı ifade ediliyor.

Tarık Can Sandal, ödül aldığı LotPixel.com isimli site hakkında Haber Üsküdar'a şu bilgileri verdi: "Yaklaşık 1 yıl 9 ay kadar önce ortağım ile başlattığımız projemizde 9 Nisan 2022 tarihinde WebAwards tarafından red carpet ödülüne layık görüldük. Bu projede, 3D modeller, texture (kaplamalar) ve decal gibi mimarlar, tasarımcılar, 3D artistler, CGI artistler, film ve animasyon sektörü gibi büyük bir yelpazeye kullanıma hazır ürünler üretip, ücretli ve ücretsiz seçenekler halinde sunuyoruz. Kullanıcılar bunları sürükle bırak mantığıyla kullanarak zamandan ve iş gücünden tasarruf edebiliyor. Bu konuda beklentim; adımla, projemle ve aldığım ödülle gerekli yerlerde kendimi duyurmak, destek bulmaktır. Genç bir girişimci olmak ve güçlü adımlar atarak ilerlemek istiyorum. Webawards tarafından yapılan ödül duyurusunda kalite, özgünlük, tasarım ve içerik mükemmelliği sayesinde red carpet (kırmızı halı) ödülü aldığımız gözüküyor. Web sitesini PHP, HTML5, CSS3 ve JavaScript kullanarak bootstrap ve benzeri kütüphanelerden yararlanarak back-end ve front-end olarak her iki tarafını da kendim kodladım."