Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ödüllü genç iletişimcileri onurlandırdı
30.04.2022 16:45

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ödüllü genç iletişimcileri onurlandırdı


Haber Üsküdar – Hazal Göksun

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı tarafından 32.si düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nda Üsküdar İletişimli 6 öğrenci 7 ödül kazandı. Ödül alan öğrenciler, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından senato toplantı odasında ağırlandı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Can Diker, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül, Dr. Öğr. Üyesi Nihal Toros, Arş. Gör. Selin Maden ve Arş. Gör. Atila Erdemir öğrencilere eşlik etti. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kaleme almış olduğu “Bilinçli Genç Olmak, Toplum Psikolojisi, Bilgelik Psikolojisi 1 ve Bilgelik Psikolojisi 2” kitaplarını öğrenci ve akademisyenlere imzalı olarak hediye etti.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Marifet iltifata tabidir”

Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nı İletişimin Oscar’ı olarak niteleyerek, bilinçli genç olmanın öneminden bahseden Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Ben önce Nazife Hocamın, Süleyman Hocamın ve diğer akademisyenlerin şahsında bütün gençleri tebrik ediyorum. Üniversitemizi çok güzel temsil ettikleri için teşekkür ediyorum. TGC-Aydın Doğan ödülleri İletişim alanının sembolü haline geldi, Türkiye’de İletişimin Oscar’ı haline geldi. Burada dereceye girerek üniversitemizi temsil ediyorsunuz ve bunu gerçekten nitelikli çalışma ve büyük emeklerle yaptığınızı biliyoruz. Pandemi sonrasında sanal ortamda camdan cama tebrik etmeyelim, candan cana tebrik edelim dedik. Aynı heyecanı her sene yeni kadrolarla devam ettirmek önemli. Marifet iltifata tabidir. Marifet beceri demektir. Bir insanın yeteneklerinin gelişmesi için takdir ve onay yani iltifat alması lazım. Sizlerin güzel bir şeyler yapması kendi sorumluluğunuzda ama bunları görerek takdir ve teşvik etmek bizim sorumluluğumuzda. İnşallah bu şekilde yeni proje ve ödüllerle devam edecek” sözlerini kullanarak Üsküdar İletişimli genç iletişimcileri tebrik etti.

Ödül alan öğrenciler yaptıkları projeleri anlattılar

   

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik 3. Sınıf öğrencileri Merve Şişman, Ayça Aracıçam ve Melisa Duygun 3 farklı kategoride 4 ödül aldılar. Merve Şişman, İnternet Yayıncılığı Blog ve İnternet Medya Sitesi kategorilerinde birincilik ve ikincilik ödülü; Ayça Aracıçam, Yazılı Dal Spor Kategorisi’nde ikincilik ödülü; Melisa Duygun, İnternet Yayıncılığı Blog Kategorisi’nde ikincilik ödülü aldı. Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü mezunu olan Bilal Sadi, İnternet Yayıncılığı Dalı İnternet Sitesi kategorisi’nde üçüncülük ödülü alırken, Halka İlişkiler ve Tanıtım 4. sınıf öğrencisi Zeynep Şahin İnternet Yayıncılığı Dalı İnternet Sitesi kategorisinde ikincilik ödülü aldı. Ek olarak, webawards.com tarafından düzenlenen yarışmada ‘Red Carpet’ (Kırmızı Halı) ödülünü alan Görsel İletişim Tasarımı 3. sınıf öğrencisi Tarık Can Sandal da danışmanı Prof. Dr. And Algül ile davete katıldı.

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Vakıf üniversiteleri arasında ödül sayısı olarak en yüksekteyiz”

Gazetecilik öğrencilerini tebrik ederken okulumuzun ödül alan üniversiteler kategorisinde yükseldiğine dikkat çeken İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, “Dikkat edersiniz ki gazetecilik bölümünden son birkaç yıldır ödüller çıkıyor. Süleyman Hoca bire bir ilgileniyor. Gazetecilik Bölümü asistanlarımız Atila ve Selin de çok katkı yapıyor. Vakıf üniversiteleri arasında ödül sayısı olarak en yüksekteyiz. Devlet üniversiteleri ile yarışıyoruz. Bu yıl ikinci sıradayız. Otuz, kırk yıllık üniversiteleri geçmeye başladık. Artık sabitleşen, istikrarlı ödül danışmanlarımızdan biri de Nihal hocamız. Her yıl mutlaka bir ödül alıyor öğrencileri. Bunlar güzel şeyler. Görsel İletişim Tasarımı bölümümüz listeye ilk defa bu yıl eklendi. And hocamızla birlikte bir ivme yakalandı. Önümüzdeki yıl artık Animasyon bölümümüzden de performans bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabirin Notu: Gelecek yarışmalarda kendimi ve fakültemizde okuyan diğer öğrenci arkadaşlarımı da ödül alırken görmek dileğimle. Bu sene başarı sergileyen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum.