Üsküdar İletişim, bahar dönemi akademik kurul toplantısını gerçekleştirdi
16.03.2022 17:10

Üsküdar İletişim, bahar dönemi akademik kurul toplantısını gerçekleştirdi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve fakülte akademik kadrosunun katılımlarıyla çevrim içi olarak yapıldı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün konuşmasıyla açılan toplantıda 2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz dönemi değerlendirildi.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve fakülte akademik kadrosunun katılımıyla gerçekleşen İletişim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün açılış konuşmasıyla başladı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz dönemine ilişkin istatiksel verileri paylaşarak, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz dönemi değerlendirildi

Toplantıda, Prof. Dr. Nazife Güngör tarafından yapılan genel değerlendirmenin akabinde; proje çalışmaları, akademik yayınlar, akademik ve bilimsel etkinlikler, akreditasyon ve kalite çalışmaları, fakültenin fiziksel ve teknik ihtiyaçları gibi çeşitli konular ele alındı. Ardından Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. And Algül, Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı, Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Uğurlu Akbaş, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer ve Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. İpek Fatma Çevik söz alarak bölümlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundular. Konuşmalarında geleceğe yönelik hedeflere de değinen bölüm başkanları, bahar döneminde yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgiler de verdiler.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Küresel eğilimlere dikkat eden bir üniversiteyiz”

Bölüm başkanlarından sonra söz alan ve İletişim Fakültesi akademik kadrosuna teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “İletişim Fakültesi’nde eğitim faaliyetleri, akademik çalışmalar, projeler, sektörle ilişkiler gibi bütün alanlarda çok güzel bir performans var. Öğrencilerin de bu artan ivmeden memnun olması çok önemli. Biz küresel eğilimlere dikkat eden bir üniversiteyiz. Günümüzde büyük bir dijitalleşme var ve iletişimin de dijitalleşmesi gerekiyor. Bu nedenle gereken tüm hassasiyeti gösteriyor ve eğitim planlamalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. İletişim Fakültesi'nin donanımsal açıdan daha da gelişmesini destekliyoruz” dedi. Toplantının son bölümünde ise İletişim Fakültesi akademisyenleri deneyimlerini paylaşarak, isteklerini dile getirdi.