Gazetecilik öğrencileri mezuniyet projelerini sundu
11.06.2024 16:08

Gazetecilik öğrencileri mezuniyet projelerini sundu


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencilerinin mezuniyet projesi sunumları gerçekleşti. Bölüm öğretim üyelerinden oluşan jüri, öğrencilerin basılı gazete, web sitesi, podcast ve YouTube kanalı gibi çeşitli kategorilerdeki eserlerini değerlendirdi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencileri çeşitli dallarda hazırladıkları mezuniyet projelerinin sunumlarını gerçekleştirdi. Öğrencilerin ağırlıklı olarak web sitesi ve sosyal medya içeriklerine yöneldiklerinin görüldüğü sunumlarda podcast, basılı gazete ve araştırma tezleri de yer aldı. Başarılı projeleri iletişim alanındaki yarışmalara katılmaları için yönlendiren mezuniyet projesi jüri üyeleri, eksik ve hatalı noktaları işaret ederek projelerde yapılması gereken düzeltmelerin de üzerinde durdular. Prof. Dr. Süleyman İrvan, Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Doç. Dr. Yıldıray Kesgin ve Arş. Gör. Atila Erdemir’den oluşan jüri, mezuniyet projelerini ilgili kategorinin kriterleri bağlamında ayrı ayrı değerlendirip notlandırdılar.

Mezuniyet aşamasından önceki son sınavlarını veren öğrenciler, YouTube kanalı, podcast, basılı gazete ve internet sitesi içeriklerinden oluşan şu projelerin sunumlarını gerçekleştirdiler: Çağnur Güleç (haber sitesi, Sağlık Haberleri), Ravza Nur Şahinkaya (haber sitesi, wrhaber), Erva Kabayey (haber sitesi, Haber Portal), Can Fidan (basılı gazete, Her Gün Haber) Hande Deniz Uluğ (haber sitesi, Uluğ Haber), Kemal Arda Ayvalıoğlu (Youtube kanalı, Makro Haber), Şahin Deniz (haber sitesi, Kreatif Haber), Ayşe Çalışır (Youtube kanalı, Sanat Haber).