10. Uluslararası İletişim Günleri için hazırlıklar başladı
25.10.2022 14:23

10. Uluslararası İletişim Günleri için hazırlıklar başladı


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 15-16-17 Mayıs 2023'te gerçekleştirilecek olan 10. Uluslararası İletişim Günleri / Dijital Kapitalizm ve İletişim Sempozyumu için hazırlıklara başlandı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl farklı bir temayla düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri’nin onuncusu 15-16-17 Mayıs 2023 tarihlerinde dijital kapitalizm ve iletişim temasıyla gerçekleştirilecek. Sempozyuma ilişkin çalışmalarına başlayan ve ilk toplantısını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu; Sempozyum Bilim Kurulu, davetli konuşmacılar ve başvuru süreçleri gibi çeşitli konular hakkında karar almak üzere bir araya geldi. Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nazife Güngör, Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Can Diker ve Sempozyum Düzenleme Kurulu üyelerinin katıldığı ilk hazırlık toplantısında sempozyum süreçlerine yönelik planlamalar yapıldı.

Sempozyumda dünyaca ünlü davetli konuşmacılar yer alacak

Üç gün boyunca devam edecek olan sempozyuma uluslararası düzeyde tanınmış önemli bilim insanlarından Prof. Dr. Dan Schiller (Illinois Üniversitesi), Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir (Ankara Üniversitesi), Prof. Dr. Gillian Doyle (Glasgow Üniversitesi), Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu (İstanbul Bilgi Üniversitesi), Prof. Dr. Paško Bilić (Zagreb Üniversitesi) ve Prof. Dr. Victor Pickard (Pennsylvania Üniversitesi) davetli konuşmacı olarak katılım sağlayacak.

Sempozyumun konu başlıkları belirlendi

İletişim Günleri'nde dijital kapitalizm ve iletişim teması altında; dijital kapitalizm, dijital medyanın ekonomi politiği, dijital emek, veri sömürgeciliği, yapay zekâ çalışmaları ve iletişim, dijital medyada içerik üretimi, dijitalleşme ve medyada tekelleşme, dijital çağda değişen televizyonculuk anlayışı, dijital çağda değişen gazetecilik anlayışı, sosyal medya çalışmaları, dijitalleşme ve sosyal medya, dijitalleşme ve algı yönetimi, dijitalleşme ve reklamcılıkta yeni anlayışlar, dijital pazarlama, dijitalleşme ve halkla ilişkilerde yeni anlayışlar, dijitalleşme ve tasarım, dijital yerliler ve dijital göçmenler gibi önemli konular tartışılacak.

Önemli tarihler kesinleştirildi

Sempozyuma bildiri sunumlarıyla katılmak isteyenler için özet gönderimi son tarihi 3 Şubat 2023 olarak belirlenirken, Bilim Kurulu’nda yer alan sempozyum hakemleri tarafından kabul edilen özetlerin 17 Mart 2023’te ilan edilmesine karar verildi. Sempozyum programı 5 Mayıs’ta ilan edilecek.