Dr. Emin Sansarcı animasyon sohbetlerine konuk oldu
Üsküdar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından düzenlenen animasyon sohbetleri etkinliğine Dr. Emin Sansarcı konuk oldu.
Haber Üsküdar
Üsküdar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafından düzenlenen animasyon sohbetleri etkinliğine, İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Program Başkanı Dr. Emin Sansarcı konuk oldu.
Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nün düzenlediği animasyon sohbetleri etkinliğinde İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Program Başkanı Dr. Emin Sansarcı ağırlandı. Moderatörlüğünü Çizgi Film ve Animasyon bölümü Arş. Gör. Ezgi Şen’in yaptığı etkinlikte, engelsiz eğitim sloganıyla dikkat çeken animasyon projesi Grafikuza’dan, kültür aktarımında animasyonun rolünden ve animasyonun geleceğinden bahsedildi.
"Grafikuza ders içinde ve ders dışında bir arkadaş gibi"
Pandemiyle birlikte ortaya çıkan eğitim projesi Grafikuza’nın, kompakt bilgileri yansıtan eğitim animasyon serisi olarak alanında tek olduğuna, eğitim animasyonunda etkileşimin ve kompakt bilginin önemine değinen Dr. Emin Sansarcı, Grafikuza’nın eğlenceli dünyasının öğrenim sürecindeki önemini vurguladı. Ayrıca Sansarcı, engelsiz bir proje olarak Grafikuza’nın dikkat çektiğine, işitme engelli öğrenciler için yazınsal ve görsel eğitim imkânı sunduğunun da altını çizdi.
"Çocuklar için yapılan animasyonlar uzun vadede çocukların geleceğini etkileme gücüne sahip"
Animasyonlardaki kültür aktarımını yetişkinler ve çocuklar olmak üzere ikiye ayıran Dr. Emin Sansarcı, özellikle çocuklar için yapılan animasyon içeriğinin çocukların geleceğine yön verme gücüne sahip olduğunu ifade etti. “Bir çizgi filmi yaratırken içeriği yönetmek hayatı yorumlamak çok önemli. Öğrenciler ne okuduklarını, ne yaptıklarını, ne için yaptıklarını bilmeliler. Biçimsellikten ziyade düşünselliği yansıtmayı hedeflemeliler” diyen Dr. Sansarcı, yetişkinlerde özellikle The Simpsonlar örneğini vererek çizgi filmin bu kadar tercih edilmesinin ve sevilmesinin nedenini yaratıcılarının toplumu iyi analiz etmesinden kaynaklandığını belirtti.