Cafer Ünlü: "Memlekette bu kadar çok yaşlı mı var dedim kendi kendime"
11.05.2020 01:00

Cafer Ünlü: "Memlekette bu kadar çok yaşlı mı var dedim kendi kendime"


Haber Üsküdar – Meryem Bektaş

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaşlılara yönelik uygulanan dışarı çıkma yasağının ardından, 10 Mayıs Pazar günü 65 yaş ve üstü bireylere, dört saatliğine dışarı çıkma izni verildiği açıklanmıştı. Elli gün sonra ilk kez dışarı çıkan vatandaşlar, ilginç manzaralar ile karşılaşılmasına sebep oldu. Dışarı çıkma izninden faydalananlardan biri olan Cafer Ünlü, Ankara'da gözlemlediklerini Haber Üsküdar'a anlattı.

70 yaşındaki Cafer Ünlü, uzun süren yasağın ardından ilk kez sokağa çıkan kişilerden biriydi. Dört saatlik izin süresince Ankara’nın farklı semtlerine giden Ünlü, gördüklerini bizlerle paylaştı.

Kızılay Meydanı şaşırttı

65 yaş üstü bireylerin sokağa çıkmasına izin verilmesine ilişkin alınan kararın ardından, sokağa ilk kez ayak basan Cafer Ünlü şunları söyledi: “Dışarı çıkma izninin olduğu saatlerde ben de bu hakkımı kullandım. Ankara'daki Kızılay Meydanı’na gittim. Meydanın, beklediğimin aksine oldukça boş olduğunu gördüm. Ama evimin önündeki Güvenlik Caddesi yaşlı kimselerle doluydu. Kızılay'dan Tunalı'ya doğru gittiğimde ise buraların daha hareketli olduğunu gözlemledim. Kuğulu Park'a geldiğimde polis arabaları ve insanlar o kadar çoktu ki, ana baba günü gibiydi. ‘Memlekette bu kadar çok yaşlı mı var?’ dedim kendi kendime. Ağacın etrafındaki banklara oturan ve aralarında yarım metre mesafe olmayan insanlar birbirleriyle konuşuyorlardı. Sonra polis ekipleri, ‘Sayın büyüklerimiz, salgın riski henüz geçmiş değil, lütfen sosyal mesafe kurallarına riayet edelim’ diye anons yaptı. Kimse polisi duymuyordu ve insanlar kendi aralarında konuşmaya devam ediyorlardı. Çok kalabalıktı ama herkeste maske vardı. Bütün televizyon kanalları oradaydı. Oradaki yaşlılarla röportaj yapıyorlardı" dedi.