Üsküdar Meydan'da sokağa çıkma yasağı öncesinde kalabalıklar oluştu
30.04.2020 20:09

Üsküdar Meydan'da sokağa çıkma yasağı öncesinde kalabalıklar oluştu


Haber-Fotoğraf: Arzu Ertağ

1 Mayıs Cuma günü 00.00'da başlayıp 3 Mayıs Pazar 23.59'a kadar süren sokağa çıkma yasağı öncesinde, Üsküdar'ın yoğunluk yaşanan bazı çarşı ve pazar girişlerinde Üsküdar Belediyesi tarafından sosyal mesafenin korunması için önlemler alındı.

İstabul’da havaların ısınmasıyla birlikte yurttaşlar sokağa döküldü. Ramazan'ın gelmesi ve sokağa çıkma yasağının duyurulması da kalabalığın artmasına neden oldu. Üsküdar sahilinde bulunan kuru yemişçilerde, marketlerde ve pazarlarda sosyal mesafe kurallarının ihlâl edildiği görüldü. Üsküdar Belediyesi ise sosyal mesafeyi ihlâl edenlere müdahale ederek, yurttaşlara bazı yeni kurallar getirildiğini duyurdu.

Üsküdar’ın en yoğun yerlerinden biri olan Üsküdar Balıkçılar Çarşısı’nın girişlerine bariyer çekildi ve alışveriş yapacaklar sırayla içeri alınmaya başlandı. 3 günlük yasak öncesinde ihtiyaçlarını gidermek isteyen yurttaşlar, zabıtaları ve polisleri görünce küçük bir şaşkınlık yaşadı.

Kimileri mutlu, kimileri gergin

Sırada bekleyen bazı vatandaşlar son günlerde vaka sayılarının düştüğünü ve bu kadar abartmaya gerek olmadığını söylerken, bazıları ise bu önlemleri almakta geç kalındığını ifade etti. Bir yurttaşın beklemek istemediğini söylerek bariyerlerden atlamaya çalıştığı gözlendi. Zabıta ve polisler yurttaşa müdahalede bulundu. Çarşı önünde bekleyen kalabalık bariyerlerden atlamaya çalışan yurttaşa tepki gösterirken polislerin sabırlı tutumları ise alkış topladı.

Son gün kalabalığını gören kaçtı!

Bir başka kalabalık ise yine Üsküdar sahilinde bulunan İstanbulkart noktasında oluştu. İstanbulkart’ını vizelemek ya da yenilemek isteyen yurttaşlar, ayın son günü ve işlemlerin de son günü olması sebebiyle uzun bir kuyruk oluşturdu. Gişenin girişinden Beşiktaş İskelesi'ne kadar yaklaşık 500 metrelik bir sıra oluştu. Kalabalığı gören bazı yurttaşlar sırada beklemek yerine alanı terk etme kararı aldı.