Bartın'ın iki ilçesinde hiç Koronavirüs vakası yok!
17.05.2020 17:12

Bartın'ın iki ilçesinde hiç Koronavirüs vakası yok!


Haber Üsküdar – Arzu Ertağ

Tüm dünyada yayılan Koronavirüs, ilk kez 11 Mart tarihinde Türkiye’de de görülmüştü. Türkiye'nin birçok ilinde ve ilçesinde salgın vakası görülürken, üç ilçesi bulunan Bartın’ın Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde hiç vakaya rastlanmadı.

Turistik bir ilçe olan Amasra’da alınan tedbirler sayesinde bugüne kadar hiç vakaya rastlanmadı. Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının görülmesinin ardından, özellikle hafta sonları yoğunluk yaşanan Amasra giriş ve çıkışlara kapatıldı. İlçede yaşayan vatandaşlara maske ve eldiven dağıtımı yapıldı. 2019 yılında 1 milyona yakın turist ağırlayan Amasra’da hiç vakaya rastlanmaması sevindirdi.

Hatice Gündağ: “Bizi dışarıdan gelenler tedirgin ediyordu”

Amasra’da doğup büyüyen Hatice Gündağ, “Market ve pazar alışverişi dışında evden çıkmadık. Zaten küçük yer, herkes birbirini tanır. Bizi dışarıdan gelenler tedirgin ediyordu, ama belediye bu konuda çok iyi tedbirler aldı. Biz de kurallara uyduk, tedbirler doğrultusunda hareket ettik” şeklinde konuştu.

Kurucaşile’de de hiç vakaya rastlanmadı

1800 nüfusu olan bu küçük ilçede bugüne kadar hiç vakaya rastlanmadı. İlçede hafta sonları Kastamonu ve Bartın giriş çıkışları kapatılarak önlemler alındı. Pazar yerlerinde vatandaşların ateşi ölçüldü, eldiven ve maske dağıtımı yapıldı. Kaymakamlık ve jandarmalar tarafından köylerde de sürekli kontroller ve anonslar yapıldı. Umre’den dönen iki vatandaş 14 gün boyunca karantinaya alındı. Karantina sonucunda vatandaşlara yapılan testlerin negatif çıkmasıyla ilçe sakinleri rahat bir nefes aldı. İstanbul’dan Bartın’a giden Erkan Candağ, “İlk geldiğimde ateşim ölçüldü. Kimlik ve telefon numaralarımız valilikle paylaşıldı. Sağlık çalışanları geldi ve kendimi 14 gün karantinaya aldım. Sağlıkçılar ve jandarmalar sık sık aradılar ve beni kontrole geldiler. Alınan tedbirler gerçekten çok iyiydi. Burada vaka olmaması sevindirici” dedi.