7. Uluslararası İletişim Günleri’nde geri sayım başladı
14.10.2020 14:10

7. Uluslararası İletişim Günleri’nde geri sayım başladı


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, Uluslararası İletişim Günleri’ne 7. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 21-22-23 Ekim 2020 tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu’nun bu yılki teması “Dijital Çağda İletişim Eğitimi Sempozyumu” olarak belirlendi. İletişim alanında tanınmış isimlerin katılacağı sempozyumda, davetli konuşmacıların yanı sıra bildiri sunumları da olacak.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 7.si düzenlenecek olan Uluslararası İletişim Günleri, içinde bulunduğumuz pandemi koşullarına uygun olarak “dijital çağda iletişim eğitimi” temasıyla düzenleniyor. Covid-19 önlemleri kapsamında çevrim içi ortamda gerçekleştirilecek olan sempozyuma ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda akademisyen de bildirileri ile katılım sağlayacak. 21-22-23 Ekim 2020 tarihlerinde düzenlenecek olan sempozyuma dinleyici olarak katılmak isteyenler de Zoom programı üzerinden etkinliğe katılım sağlayabilecekler.

Dijital iletişim eğitimi akademisyenler tarafından üç gün boyunca tartışılacak

Medya ve iletişim sektörünün dijital dönüşümünün hız kazandığı günümüzde iletişim eğitiminin de çağın gereklerine uygun olarak dijitalleşme sürecine uyum sağlaması gerektiği fikrinden hareketle seçilen ‘Dijital Çağda İletişim Eğitimi’ teması, bu yıl 7.si düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu’nun ana gündemini oluşturuyor. İletişim Günleri’nin bir marka haline geldiğini belirten Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, sempozyumun uluslararası boyutunun da her yıl genişlediğine dikkat çekiyor.

30 oturumda 156 bildiri

Sempozyum programına ilişkin açıklamada bulunan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, “Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl düzenlenmekte olan Uluslararası İletişim Günleri’nin yedincisi 21-22-23 Ekim günlerinde ‘Dijital Çağda İletişim Eğitimi’ ana başlığıyla gerçekleştirilecektir. Yurt dışından ve yurt içinden önemli konukların ağırlanacağı sempozyum yaklaşık 180 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecektir. 30 oturum halinde düzenlenecek olan sempozyumda Prof. Dr. Erik Knudsen, Prof. Dr. Oya Tokgöz, Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu, Prof. Dr. Maureen Ellis, Prof. Dr. Salvatore Scifo, Prof. Dr. Peyami Çelikcan, gazeteci ve araştırmacı Emre Kızılkaya gibi alanında isim yapmış kişiler ana konuşmacı olarak yer almaktadırlar. Sempozyumda belli temalar etrafında oluşturulan 30 oturuma Türkiye’nin çeşitli iletişim fakültelerinden profesörler ve doçentler moderatörlük yapacaklar. Salgın nedeniyle Zoom üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek sempozyumun bildiri özetleri kitapçığı ve sempozyum programı 7. İletişim Günleri (İFİG) web sayfasında yayımlanmış bulunmaktadır. Sempozyumun sona ermesinin hemen ardından bildiri tam metinleri kitabının hazırlıklarına başlanacak, önceki yıl olduğu gibi bu yıl da bildiri tam metinleri kitabı elektronik ortamda yayımlanacaktır” dedi.

Üsküdar İletişim’in markalaşmış etkinliği

İletişim Günleri’nin alanında bilimsel bir marka haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Nazife Güngör, “Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Uluslararası İletişim Günleri (İFİG) şu anda iletişim camiasında kesintisiz ve en geniş katılımla gerçekleştirilen çok az sayıdaki bilimsel etkinlikten biri olup, kendi alanında marka haline gelmiş bulunmaktadır. İletişim akademisyenlerinin her yıl düzenli olarak bir araya gelmesine ve bilimsel katkı ve paylaşımda bulunmasına ortam oluşturan İFİG’in etki alanının uluslararası düzlemde genişletilerek sürdürülmesi planlanmaktadır” dedi.

Sekizinci İletişim Günleri Mayıs 2021’de

Bu yıl 7.si 21-22-23 Ekim 2020 tarihlerinde düzenlenecek olan İletişim Günleri Sempozyumu’nun 8.sinin ise 27-28-29 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.