Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 2022-2023 Akademik Yılı Oryantasyon Programı, Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İletişim Fakültesi öğrencilerine yönelik planlanan ve Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 2022-2023 Akademik Yılı Oryantasyon Programı, İletişim Fakültesi akademik kadrosunun ve öğrencilerinin katılımıyla yapıldı.

Prof. Dr. Nazife Güngör: “İlgilerinizi sorgulayın, ilgileriniz doğrultusunda bilgilerinize yön verin ve kendinizi geliştirin”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, “Hepiniz hoş geldiniz. Üniversiteye adım atmak hayatınızın en önemli dönüm noktası. Dilerim ki dört yıl sonra, bugün girdiğiniz bu kapıdan; kendinizi geliştirmiş, kendinize bir vizyon oluşturmuş, özgüveni yüksek, kararını vermiş, kendine bir hayat projesi çizmiş biri olarak çıkarsınız. Bunu yapmak sizin elinizde. Bu yüzden de bugünden harekete geçmelisiniz. Öncelikle derslerinize katılmalı, içinizdeki coşkuyu hiç kaybetmemeli, gelecek planınızı şimdiden çizmeye başlamalısınız. İletişim Fakültesi’nde okumak hem çok keyifli hem çok heyecanlı hem de çok belirsizlik doludur çünkü çok fazla açılımı vardır. Günümüzde iletişim, dünyanın gidişatını belirliyor. Dolayısıyla da ilgilerinizi sorgulayın, ilgileriniz doğrultusunda bilgilerinize yön verin ve kendinizi geliştirin. Burada size bir eğitim verilecek ancak bu eğitimin aktif hale gelmesi, o bilginin hayata geçirilmesi, bilginin geleceğiniz için somut ve anlamlı projelere dönüşmesi sizin yapacağınız planlar ile çok ilişkili. Bugünden itibaren hayaller kurun, bu hayallerin somut karşılıkları sizin geleceğiniz olmalı. Derslere katılın, sosyal medya ve dijital iletişim teknolojilerine ara vererek okumaya zaman ayırın. Okumak analitik zekânızı geliştirir, tarzınızı ve tavrınızı şekillendirir. Düşünmek, analiz etmek, sorgulamak, eleştirmek, yazmak ve konuşmak gerekiyor. Bunun için de bilgiyle donanmanız lazım. Bu yüzden de okumalısınız. Bu çerçevede benim size bazı önerilerim olacak. Bunlardan ilki, bir yabancı dil öğrenmeye başlayın, mezun olurken elinizde bir yabancı diliniz olsun. İkinci olarak, Türkçeyi lütfen iyi kullanın. Bu da kitap okumak ile yakından ilişkili. Üniversite hayatı bundan önceki okul hayatınızdan farklı. Etkin şekilde projelere dâhil olmanız, sosyo-kültürel etkinliklere katılmanız gerekiyor. Bunlar da sizin gelişmenize katkı sağlayacak. Bu dört yıl sizin kendinize yatırım yaptığınız bir dönem” diyerek öğrencilere çeşitli önerilerde bulundu.

Konuşmasında eğitim-öğretim süreçlerine de değinen Prof. Dr. Güngör şunları söyledi: “Fakültemizde iletişimin her alanını öğrenmeniz için size eğitim vereceğiz. Birinci ve ikinci sınıfta zorunlu temel bilim derslerimiz var. Üçüncü ve dördüncü sınıfta ise size farklı bölümlerden ders seçmenize imkân sağlıyoruz. Bu; bilimsel, genel kültür ve entelektüel açıdan kendinizi geliştirmenizi sağlayacak. Çok genç ve etkin bir akademik kadromuz var. Sadece fakülte içi değil sektör yanımız da çok güçlü. Eğitiminiz boyunca farklı alanlarda çalışan profesyonel kişilerden dersler alacaksınız. Bu nedenle sektör ayağımız çok güçlü. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapacağınız çok şey var. Kendinize yatırım yapmak ve iyi bir iletişimci olmak için çok olanağa sahipsiniz. Size düşen de bunları sonuna kadar değerlendirmek. İlk gün duyduğunuz o heyecanı hiç kaybetmeyin.”

Konuşmasının devamında bölüm başkanlarını, dekan yardımcılarını ve İletişim Fakültesi akademisyenlerini sahneye davet eden Prof. Güngör, öğrencilere fakülte akademik kadrosunu tanıttı.

Program, bilgilendirme sunumlarıyla devam etti

Uzaktan eğitim bilgilendirme sunumunu ile başlayan bilgilendirmeler, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Kariyer Merkezi Daire Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı ve Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan tanıtıcı videolar ile devam etti. Her birimin yöneticisi tarafından yapılan sunumlarda dersler dışında öğrencilerin faydalanabileceği alanlar, başvuru noktaları, kulüpler, spor ve sosyal tesisler, laboratuvarlar, kütüphaneler, idari birimlerin işleyiş şekli ve öğrencilerin bu birimlerden nasıl destek alabilecekleri gibi çeşitli konulara değinildi.