Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılına yedi bölüm ve iki binin üzerinde öğrenciyle başladı.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni yeni dönem heyecanı sardı. İletişim Fakültesi, bu yıl ilk kez öğrenci alan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü ile birlikte 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılına yedi bölüm ve iki binin üzerinde öğrenciyle başladı. İletişim eğitiminde teori ve uygulama dengesini gözeten Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, yenilenen müfredatı ve genişleyen kadrosuyla yeni eğitim yılına iddialı bir giriş yapıyor.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin öğrenci sayısı, uzun soluklu bir tercih döneminin ardından fakültemizi tercih eden yeni öğrencilerle birlikte iki bini aştı. Ulaşım kolaylığı, son teknoloji laboratuvar imkânları, uygulama birimleri ve başarılı akademik kadrosuyla iletişim fakülteleri arasında üst sıralarda yer alan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, yeni eğitim yılı için oldukça heyecanlı. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör yeni dönem için şu ifadeleri kullandı: “Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Pazartesi günü itibariyle 2019-2020 eğitim-öğretim yılına başlamış bulunuyor. Fakültemiz bu yıl yedi bölümde çok sayıda öğrenciye eğitim verecek. Bu yıl yeni kurulan ve ilk kez öğrenci alan Çizgi Film ve Animasyon Bölümümüz de aktif olarak eğitime başladı. İletişim Fakültemiz, 2 binin üzerinde öğrenci sayısı ve 70’e ulaşan öğretim elemanı kadrosu ile heyecanla yeni dönemi açtı. İletişim Fakültesi, yüksek kapasiteli ve en son teknoloji ile donatılan derslikleri, bilgisayar laboratuvarları, radyo-televizyon stüdyosu, haber ve reklam atölyeleri, zengin kütüphanesi ve sanat galerisi ile öğrencilerine kapılarını açtı. 2019 Haziran’da yaklaşık 500 öğrencisini mezun eden Fakültemiz, 550 dolayında yeni öğrencisiyle ve toplamda 2 bini geçen öğrenci sayısıyla Türkiye’nin öne çıkan İletişim Fakülteleri arasında yer almakta. Fakültemize çeşitli ülkelerden gerek Erasmus kategorisinde gerekse Uluslararası Öğrenci kategorisinde yabancı öğrenciler de ilgi göstermekte. Bu da Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin aynı zamanda uluslararası düzeyde tanınırlığını somut biçimde ortaya koymaktadır. Akademik kadromuz ve değerli öğrencilerimiz başta olmak üzere herkese başarılı bir eğitim yılı dilerim.”
Üsküdar İletişim’de teorik ve uygulamalı eğitim bir arada
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin teorik eğitimin yanı sıra uygulamaya da önem verdiğini ve öğrencilerin her iki alanda da geliştirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Nazife Güngör: “Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitimin önemli bir kesitini uygulama oluşturmaktadır. Fakültemiz bünyesinde kurulan radyo ve televizyon stüdyoları öğrencilerimize radyo, televizyon ve sinema alanındaki çalışmalarda önemli olanaklar sunmaktadır. Bilgisayar laboratuvarlarıyla görsel iletişim tasarım ve animasyon alanında eğitim görmekte olan öğrencilerimiz sürekli olarak pratik yapma olanağı bulmaktadırlar. Uygulama alanlarında yetişen öğrencilerimizin medya sektörünce kabulü ve istihdamı da çok daha kolay olmaktadır” dedi.
Fakülte bünyesinde yapılan akademik çalışmalara da değinen Prof. Dr. Güngör, “Fakültemiz eğitim-öğretimdeki kalitesini akademik çalışmalarla da pekiştirmektedir. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu’nun bu yıl yedincisine hazırlanıyoruz. Fakültemiz akademik dergisi Etkileşim’in dördüncü sayısı çıktı ve akademik camiadaki tanınırlığı da oldukça iyi. Öğrencilerimizin uygulama gazetesi Haber Üsküdar düzenli olarak yayımlanıyor” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. İrvan: “Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü akreditasyon sürecinde”
Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan yeni eğitim yılına son derece pozitif ve enerjik bir şekilde başladıklarını, eski ve yeni öğrencileriyle buluşmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. İrvan, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü’nün İLAD (İletişim Araştırmaları Derneği) akreditasyonu sürecinde olduğunu belirterek, İLAD adına akreditasyon süreçlerini yürüten İLEDAK (İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu) ekibinin Kasım ayında fakülteye gelerek yerinde değerlendirme yapacağını söyledi. İrvan, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü’nün lisans programında 380, yüksek lisans programında 67 öğrencisi olduğunu, önümüzdeki yıl YÖK onayı çıkarsa doktora programı açmayı da hedeflediklerini ifade etti. Yeni Medya ve Gazetecilik alanında ilk lisans ve yüksek lisans programlarını Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde açtıklarını söyleyen İrvan, “Bu alanda ilk doktora programını da biz açmak istiyoruz. Bunun için yeterli akademik kadromuz var, iyi bir eğitim verdiğimize de inanıyoruz” dedi.
Prof. Dr. Süleyman İrvan, bölümün uygulama olanakları konusunda da şunları söyledi: “İki yıldır verimli biçimde yürüttüğümüz Haber Atölyesi’ni yeni dönemde de öğrencilerimize açacağız. Öğrencilerimiz derslerin dışında bu atölye aracılığıyla haber üretim süreçlerine katılıyor ve bölümün denetiminde yayımlanan basılı Haber Üsküdar gazetesiyle haberuskudar.com internet gazetesine içerik üretiyorlar. Bu platformlarda yayımlanan haber ve röportajlarla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması gibi önemli yarışmalara katılıyoruz. Bütün öğrencilerimizi bu platformlarda kendilerini geliştirmeye davet ediyoruz.”
Prof. Dr. Hasip Pektaş: “CFA öğrencileri heyecanlı; bizler daha heyecanlıyız!”
2019-2020 Eğitim-Öğretim Döneminde ilk kez öğrenci alan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü için Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasip Pektaş şu sözleri kullandı: “Fakültemizin yeni bölümü CFA’nın yeni öğrencileri, her türlü tasarım sorununu çözebilecek, araştırıcı ve yaratıcı güce sahip, kültürlü, yetenekli birer çizgi film ve animasyon tasarımcısı olma yolunda ilk eğitimlerine başladılar. Çok heyecanlılar ve çok istekliler. Tek ihtiyacımızın çalışkan olmak olduğunun farkındalar. Bizler de öğrencilerimizi geleceğe iyi hazırlama, onlara doğru rehberlik etme konusunda istekli ve heyecanlıyız. Biliyoruz ki en iyi çizgi film ve animasyon tasarımcıları, Üsküdar CFA’dan mezun olacak ve bizi hep gururlandıracaklar. Başarı yollarınız açık olsun arkadaşlar. Hoş geldiniz.”
Doç. Dr. F. Zeynep Güder: “Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinden geleceğin akademik çalışmalarını bekliyoruz”
Öğrencilerine iletişim alanında akademik yetkinlik kazandırmayı hedefleyen Medya ve İletişim Bölümü hakkında bilgiler veren ve öğrencilerden beklediği temenniyi yineleyen Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feride Zeynep Güder: “Medya İletişim Bölümü’ne yeni gelen öğrencilere hoş geldiniz diyorum. Ayrıca bütün sınıflarımızdan her sene beklediğimiz bir temenniyi tekrar ediyorum. Çağın gereklerine uygun bir şekilde kendilerini yetiştirmeleri, alacakları eğitimin hakkını vermeleri ve yüksek düzeyde akademik çalışmalar yapmaları. Herkese bu bağlamda güzel bir dönem ve başarılar diliyorum” dedi.
Doç. Dr. Özgül Dağlı: “Bölümümüz, reklamcı olmak isteyen öğrencilerimiz için tüm hazırlıklarını tamamladı”
Reklamcılık sektörü için donanımlı ve başarılı öğrenciler yetiştirme gayesiyle hareket eden Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü, her geçen yıl daha iyiyi hedefleyerek çalışmalarını sürdürüyor. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Dönemi için tüm hazırlıkların tamamlandığını söylenen Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı, yeni döneme ilişkin, “2019-2020 yılı içerisinde reklam sektörü dinamiklerini de göz önünde bulunduran yenilenen müfredatı ile Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü öğrencilerini karşılıyor. Bu sene 1. sınıflarda 85 öğrencimiz bulunuyor. Bölümün diğer sınıflar ile birlikte sayısal olarak 400’ün üzerinde öğrencisi bulunmakta. Sektörel dinamikler gereği bu dönem ders programımızda Reklam Ajansı Yönetimi, İleri Reklam Tasarımı gibi çok sayıda uygulama dersimiz de yer alıyor. Reklam tasarımı için öğrencilerimizin aktif olarak çalışabilecekleri bilgisayar laboratuvarımız ve reklam atölyemiz de mevcut. Reklam atölyemizde, her sınıftan gönüllü öğrencilerimiz bir araya gelerek kampanya esaslarını değerlendirip okulumuzu yarışmalarda da temsil edebilecek reklam fikirleri üzerinde tartışmaya şimdiden başladılar bile. Bu sene Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü, gerek kuramsal dersleri gerekse de uygulamalı dersleri ile reklamcı olmak isteyen öğrencilerimiz için tüm hazırlıklarını tamamladı ve derslere başladı. Tüm öğrencilerimize mutlu ve huzurlu bir akademik dönem diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Dr. Öğr. Üyesi Şaha Özpınar: “Öğrencilerimiz kendilerini her yönde geliştirme fırsatı buluyorlar”
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şaha Özpınar ise yeni döneme ilişkin “Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, tüm dünyada değişen yükseköğretim çıktı hedeflerine uygun şekilde gelişiyor ve bunun bir parçası olmak çok güzel. Burada müfredatımız ve eğitim öğretim araçlarımız dijitalleşmenin gerekleri doğrultusunda güncelleniyor. Öğrencilerimiz iş hayatına hazırlanmak için değerli ipuçları bulabilecekleri etkinlik ve seminerlerle kendilerini her yönde geliştirme fırsatı buluyorlar. İçinde bulunduğumuz çağda üniversite mezunlarının mesleklerinin gerektirdiği alt yapıya sahip olmaları artık yeterli değil; mezunların öğrencilik süresini çok iyi değerlendirmiş olmaları; kendilerini diğerlerinden farklılaştırabilmeleri, belli konu ve alanlarda uzmanlaşmaları; projelerde, organizasyonlarda, sosyal sorumluluk içerikli çalışmalarda yer almış olmaları bekleniyor. Üsküdar Üniversitesi tüm bu konularda sayısız fırsat sunuyor. Öğrencilerimize Fakültemizin kendilerine sunduğu tüm imkânlardan sonuna kadar faydalanmalarını tavsiye ediyor, 2019-2020 akademik yılında başarılar diliyorum” dedi.
Dr. Öğr. Üyesi Can Diker: “Bölümümüz aktif bir yıl geçirmeyi hedefliyor”
Radyo, televizyon ve sinema alanlarında en üst seviyede yetkinliğe sahip öğrenciler yetiştiren Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü hakkında İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Can Diker şunları söyledi: “2015 yılında kurulan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümümüzün 2019-2020 dönemi itibarıyla artık 400'ü aşkın öğrencisi bulunmakta. Bu yıl itibarıyla İletişim Fakültesi'nin en kalabalık bölümü olan Radyo, Televizyon ve Sinema’da öğrenciler alanında uzman akademisyenlerden dersler almakla birlikte, sektörden de çok değerli kişileri tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmak üzere bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda bölümümüz, yapacağı etkinliklerle ve proje jürileriyle aktif bir yıl geçirmeyi hedefliyor. Sinema kulübü gibi öğrenci kulüp faaliyetlerine de bölüm öğretim üyeleri olacak desteğimiz artarak sürecektir. Sahip olduğumuz stüdyolar ve çekim ekipmanlarıyla öğrencilerimizin yaptıkları projeleri sadece birer ödev olarak değerlendirmelerini değil, aynı zamanda çeşitli festivallere ve yarışmalara da katılan önemli eserler olarak görmelerini hedeflemekteyiz. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümümüz kaliteli bir şekilde büyümesini sürdürecektir.”
Dr. Öğr. Üyesi Tolga Erkan: “Görsel İletişim Tasarımı Bölümü yüksek kaliteyi önemsiyor”
İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde okuyan öğrencilerin, mezun olduktan sonra sektörde aranan isimler olmasını amaçlayan ve bu doğrultuda kaliteli eğitime önem veren Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün çalışmalarını Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tolga Erkan “Görsel İletişim Tasarımı Bölümü olarak tüm öğrencilerimize 2019-2020 Akademik Yılında başarılar diliyoruz. Bölümümüze yeni katılan öğrenciler aramıza hoş geldiniz. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü sektörel gelişmelere uyum sağlayabilmek ve rekabet edebilmek için yaşam boyu eğitime ve akademik çalışmalarda yüksek kaliteye önem vermektedir. Bölümümüz eğitim ve araştırmadaki başarılarını arttırmak, bu alanlardaki olanaklarını zenginleştirerek daha etkili şekilde kullanmak, iyi bir eğitim ortamı oluşturma çabası içerisindedir. Bu çaba, öğrencilerin ve akademik kadronun işbirliğiyle kalite konusunda da başarıyı beraberinde getirecektir” şeklinde özetledi.
Dr. Öğr. Üyesi Özge Uğurlu: “Bilimsel temellere dayalı uygulamalı bir eğitim anlayışını benimsiyoruz”
Aldıkları eğitim ile mezuniyet sonrasında halkla ilişkiler sektöründe çalışacak donanımlı ve yetenekli öğrenciler yetiştirilmesini esas alan Halkla İlişkiler Bölümü de yeni dönemi coşkuyla karşıladı. İletişim Fakültesi bünyesinde öğrenim gören tüm öğrencileri sevgiyle kucakladıklarını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Özge Uğurlu “Üsküdar Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü olarak bu yıl ilk mezunlarımızı verecek olmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Kendimizi bilimsel formasyon üzerine teorik ve uygulamayı birlikte götürmeye çalışan bir bölüm olarak konumlandırdık. Bugün hem özel sektöre baktığımızda hem kamu alanındaki uygulamaları incelediğimizde halkla ilişkilerin çok önemli bir yerde olması gerektiği kanısındayız. Halkla ilişkiler mesleğini icra etmek isteyen öğrencilerimizin de bilimsel temellere dayalı uygulamalar yapabilmesi, halkla ilişkilerin felsefesinin bilincinde olmaları ve yeni gelişmeleri takip edebilmeleriyle mümkün. Halkla İlişkiler Bölümü olarak birinci sınıfa yeni başlayan tüm öğrencilerimizi sevgiyle kucaklıyor, hoş geldiniz dileklerimizi iletiyoruz. Umarım tüm öğrencilerimiz için başarılı, ferah ve dolu dolu bir öğretim yılı olur” dedi.