Okuyan üniversite-okuyan lise projesinin kitapları gençlerle buluştu
Haber Üsküdar
Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında (2020-1), Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesinin “Her Ay 1 Kitap” etkinliği kapsamında okunacak olan 1000 kitap, katılımcı öğrencilere ve uygulama okullarının kütüphanelerine teslim edildi.
“Dünyayı Keşfetmek İçin Oku, Gelişmek İçin Kendini Tanı” sloganıyla yola çıkan ve gençlerin kendi potansiyellerini daha ileriye taşımaları için bir model olarak geliştirilen Okuyan Üniversite Okuyan Lise projesinin “Her Ay 1 Kitap” etkinliğinin ilk adımı olan kitap dağıtımı 14 Nisan’da Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke’de gerçekleştirildi. Dağıtım sırasında “Her Ay 1 Kitap” etkinliğinin İzleme Komitesi’nde yer alan öğretim üyeleriyle de bir araya gelen üniversiteli öğrenciler, Okuyan Lise-Okuyan Üniversite projesinde yer aldıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.
Gençlerin kişisel gelişimlerini destekleyecek çeşitli seminer, eğitim ve gönüllük çalışmalarıyla planlanan Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesinin “Her Ay 1 Kitap” etkinliği kapsamında okunacak olan kitaplar, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan, alanında uzman dört kişilik komisyonca belirlendi. Lise ve üniversite düzeyi için oluşturulan 10’ar kitaplık okuma listelerinde yer alan kitaplar, her ay bir kitap olmak üzere katılımcı öğrencilerce okunacak. Sonrasında, her kitap üç öğretim üyesinin yer aldığı izleme komisyonu başkanlığında, öğrencilerin o ayın kitabını esas alarak kendi hazırladıkları sorular üzerinden çevrimiçi oturumda ele alınarak değerlendirilecek ve analiz edilecek.
Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi (Üsküdar Bilsem)’nin öncülüğünde çeşitli liselerde eğitim gören 40 genç ve Üsküdar Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve bölümlerinde eğitim gören 40 genç olmak üzere toplam 80 genç ile gerçekleştirilecek olan “Okuyan Üniversite-Okuyan Lise” projesinin diğer etkinlikleri arasında “Kişisel Gelişim ve iletişim Dersleri”, “Pozitif Psikoloji Seminerleri”, “Yaratıcı Drama Eğitimleri” ve gönüllük faaliyetleri yer alıyor. Gençlerin okuma alışkanlıklarının artırılmasını, kişisel, kültürel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesini amaçlayan ve öğrencilerin katılımlarının “sosyal diploma” ya da “sosyal sertifika” ile belgeleneceği proje bir yılda tamamlanacak.