Semt pazarlarında karantina yoğunluğu!
30.04.2020 18:39

Semt pazarlarında karantina yoğunluğu!


Haber Üsküdar - Onat İskenderoğlu

Kocaeli'de sokağa çıkma yasağı öncesinde semt pazarlarında büyük yoğunluk yaşandığı görüldü. Bekçi ve zabıta ekipleri alışveriş yapan vatandaşlara sık sık sosyal mesafeyi korumaları gerektiği uyarasında bulundu. 

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında, haftasonları gece 24.00 itibariyle uygulanacağı açıklanan sokağa çıkma yasağına saatler kala sokakların kalabalık olduğu gözlemlendi. Koceli'nin Gölcük ilçesindeki pazar yerinde, bekçi ve zabıta ekiplerinin uyarılarına rağmen vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadıkları, bazı tezgahtarların maske takmadıkları görüldü. Pazar girişlerinde yer alan bekçi ve zabıta ekipleri, sık sık sosyal mesafe uyarısında bulundu. Pazar alanlarında vatandaşların maske takmaları ve ürünleri çıplak elle seçmemeleri konusunda da uyarılarda bulunuldu. 

Vatandaşlar kurallara uymuyor

Semt pazarında tezgahtarlık yapan Bilal H. ''Sokağa çıkma yasağı olacağı için yoğunluk yaşıyoruz. Tezgaha gelenlere elle değil gözle seçin dememize rağmen hala ürünleri elle seçmeye çalışanlar oluyor. Bazı insanlar ellerinde eldiven olmadan ürünleri seçmeye çalışıyor. Biz uyarmaktan yorulduk, çoğu insan kurallara uymuyor. insanların artık durumu ciddiye alıp yapılan uyarılara uymaları gerekiyor'' dedi. 

Fiyatlara el değmiyor

Pazar yerinde alışveriş yapan vatandaş Haşim G.  fiyatlar hakkında yönelttiğimiz soruya karşılık ''Geçen hafta 5 lira olan domatesin fiyatı bu hafta 7 lira ile 10 lira arasında değişiyor. Soğan 4 liradan 5 liraya çıkmış. Şükür benim emekli maaşım var, bir şekilde alıyorum ama ücretsiz izine çıkan insanları da düşünmek lazım. Fiyatlara el değmiyor, onlar ne yapsın? Gidiş iyi gibi gözükmüyor umarım bu dönem bir an önce düzelir'' dedi.