Üsküdar İletişim'de yaratıcı yazarlık atölyesi gerçekleştirildi
Haber-Fotoğraf: Onur Hamzaoğlu
Gazeteci-yazar Nuriye Akman’ın konuk olduğu Medya ve İletişim bölümü etkinliklerinin üçüncüsü olan ‘Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ Doç. Dr. Feride Zeynep Güder’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
Medya ve İletişim bölümü tarafından organize edilen 'Yaratıcı Yazarlık Atölyesi', gazeteci-yazar Nuriye Akman'ın katılımıyla Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Güney Yerleşke'de yapıldı. Etkinlikte deneyimlerini paylaşan Nuriye Akman, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
“Yazar derdini derman yapan kişidir’’
İyi bir yazar olabilmek için yapılması gerekenlere değinen ve yazarların kişiliğinden bahseden Nuriye Akman, yazarı “Olaylara ne zaman mikroskop altında ve ne zaman teleskop ile bakacağını bilen insandır” şeklinde tanımlayarak kitap okumadan iyi bir yazar olunamayacağının altını çizdi. Okumanın ve yazmanın beynimizin çalışmayan bölgelerini harekete geçirdiğini ifade eden Akman, “Edebiyat zihinle görmeyi sağlar” diyerek öğrencileri okuma ve yazma becerilerini geliştirmeleri için teşvik etti. İyi bir yazar olmanın ilk şartının ‘okumak’ olduğunu vurgulayan Akman, “Bir birey kitap okuduğu zaman beyin yeniden yazılır” dedi.
"Yazacağınız metinlerde yarattığınız arzuya bir de engel ekleyiniz"
Öğrencilere “Benim görevim öğrencilerin içindeki arzuyu çıkartmak. Sizlerin görevi ise bu arzuyu ateşleyip harlamaktır” diyen Akman sözlerine şöyle devam etti: “Edebiyat ciddiyet ve sabır gerektirir. Bir kimsenin iyi bir yazar olması için tek şart doğuştan edinilmiş bir başarıya sahip olması değildir. Kişi ‘okuyarak’ ve ‘çaba göstererek’ de iyi bir yazar olabilir. Ancak iyiye erişmek kişinin içinde ‘aşk’ var ise gerçek olur. Sizlere tavsiyem yazacağınız metinlerde yarattığınız arzuya bir de engel eklemeniz. Böylelikle mükemmelliğe ulaşabilirsiniz.” Öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.