9. Uluslararası İletişim Günleri için kritik tarih 4 Mart
9. Uluslararası İletişim Günleri için bildiri özeti son gönderim tarihi 4 Mart olarak açıklandı
Haber Üsküdar – Kemal Arda Ayvalıoğlu, Rumeysa Yıldırım, Şüheda Arvas
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu ile kapılarını iletişim dünyasına açmaya hazırlanıyor. 16-17-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyumun bu yılki teması “Dijital Çağda İletişim Çalışmaları” olarak belirlendi. İletişim alanında yaptıkları çalışmalarla ön plana çıkan, yurt içinden ve yurt dışından birçok akademisyenin katılacağı sempozyum, pandemi koşulları göz önünde bulundurularak fijital (yüz yüze ve çevrim içi) ortamda gerçekleşecek.
Sempozyum için hazırlıklar sürüyor
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 2014 yılından beri her yıl düzenli olarak organize edilen İletişim Günleri Sempozyumu için hazırlık çalışmalarına bu yıl da hız kesmeden başlandı. Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan sempozyum, 16-17-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve üç gün sürecek. Sempozyumda, Prof. Dr. Paul A. Argenti, Prof. Dr. Todd Gidlin, Prof. Dr. Nico Carpentier, Doç. Dr. Lemi Baruh gibi uluslararası alanda yaptıkları çalışmalarla ün yapmış akademisyenlerin yanı sıra iki Pulitzer ödüllü gazeteci Paul Salopek de birer konuşma yapacak.
Dijitalleşme ve etkileri tartışılacak
9. Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu’nun konu başlıkları da belirlendi. Sempozyumda yeni medya çalışmaları, dijital çağda geleneksel medyanın dönüşümü, iletişim bilimlerinde yeni paradigmalar, iletişim bilimlerinde yeni metodolojik yönelimler, yapay zeka çalışmaları ve iletişim, dijital çağda sinema çalışmaları, dijital çağda televizyon çalışmaları, dijital çağda radyo/ podcast çalışmaları, dijital çağda gazetecilik çalışmaları, sosyal medya çalışmaları, dijital çağda popüler kültür çalışmaları, dijital çağda görsel iletişim tasarımı çalışmaları, dijital çağda reklamcılık çalışmaları, dijital çağda pazarlama iletişimi çalışmaları, dijital çağda halkla ilişkiler çalışmaları, dijital çağda sanat ve tasarım çalışmaları, dijital çağda kriz iletişimi çalışmaları, dijital çağda sağlık iletişimi çalışmaları gibi konular tartışılacak. Sempozyuma gönderilecek bildiri özetleri uluslararasılık kriterlerine uygun biçimde çift hakemli değerlendirme sürecinden geçerek değerlendirilecek.
Prof. Dr. Nazife Güngör: “Etkinliğin temel amacı iletişim bilimleri alanında akademik tartışma ve etkileşim platformu oluşturmaktır”
Önemli tarihler de belirlendi
Sempozyum web sayfasında yer alan bilgilere göre, özet gönderimi için son tarih 4 Mart 2022 olarak belirlendi. Sempozyum hakemleri ve bilim kurulu tarafından kabul edilen özetler 1 Nisan 2022’de ilan edilecek. Sempozyum programı 6 Mayıs’ta, özet kitapçığı da 13 Mayıs’ta web sitesinden yayımlanacak.