Haber Üsküdar

Çiftçi TV Genel Müdürü İrfan Ak, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan'ı ziyaret ederek, Çiftçi TV hakkında bilgiler verdi. 

Ziyarette Çiftçi TV'nin kuruluş amacını ve hikayesini paylaşan İrfan Ak, kanalı 2014 yılında kurduklarını ve RTÜK'ten lisans hakkı alarak yayın hayatına başladıklarını söyledi. Çiftçilerin ve hayvan yeiştiricilerinin tüm süreçlerini akarmaya ve sorunlarını dile getirmeye çabaladıklarını ifade eden İrfan Ak, uzunca bir süre televizyona yoğunlaşıklarını, ancak Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik programı mezunu Şeyma Karakaş'ın 2021 yılında Dijital Medya Editörü olarak çalışmaya başlamasıyla birlikte yeni medya platformlarını da yoğun biçimde geliştirdiklerini belirtti. "Çok iyi bir öğrenci yetiştirmişsiniz, size teşekkür etmek için ziyaretinize geldim" diyen İrfan Ak, Şeyma Karakaş'la birlikte sosyal medya platformalarının değerini daha iyi anladıklarını aktardı.

Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman irvan da, mezunlarının başarılarını duymaktan mutlu olduklarını, Çiftçi TV gibi platformların çok önemli olduğunu, staj yapacak öğrencilerden istekli olanları da bu platforma yönlendirebileceklerini söyledi.    

Çiftçi TV Youtube kanalının 383 bin abonesi ve yayımlanmış 8 bin 353 videosu bulunuyor. Kanalın bazı videoları 1 milyondan fazla izlenme rakamlarına ulaşmış durumda.