Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından ilk Akademik Kurul toplantısını gerçekleştirdi.
Haber Üsküdar
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından ilk Akademik Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ve fakülte akademik kadrosu katılım sağladı.
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ve fakülte akademik kadrosunun katılımıyla gerçekleşen İletişim Fakültesi Akademik Kurul toplantısı Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün açılış konuşmasıyla başladı. Bölüm başkanlarının bölümlerine yönelik bilgilendirmeleriyle süren toplantı, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ve Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın genel değerlendirmeleriyle devam etti.
Fakülteye ilişkin sayısal veriler paylaşıldı
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, İletişim Fakültesi’ne ilişkin sayısal verilerin yer aldığı bir sunum yaparak, güncel veriler hakkında bilgilendirmede bulundu. Prof. Dr. Güngör, bugüne değin fakülte bünyesinde yapılan çalışmalara ve ilerleyen süreçlerde ele alınacak konulara da değindi. Fakülte akademik kadrosuna bu dönem katılan yeni öğretim elemanlarının da tanıştırıldığı toplantıda, eğitim öğretim faaliyetlerinin iyileştirilmesine yönelik talepler de dile getirildi. İyi bir eğitim öğretim yılı geçirilmesini dileyen Prof. Dr. Nazife Güngör, sözü bölüm başkanlarına bıraktı.
Bölümlere yönelik bilgilendirmeler yapıldı
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün konuşmalarının ardından toplantı, bölüm başkanlarının sözü devralmasıyla devam etti. Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feride Zeynep Güder, Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. İpek Fatma Çevik, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. And Algül ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Uğurlu bölümlerde yapılan faaliyetlere değindikten sonra, bu dönem için yapılan planlamalardan da bahsetti.
Prof. Dr. Mehmet Zelka sağlıklı ve başarılı bir dönem diledi
Bölüm başkanlarının değerlendirmelerinin ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, iletişim fakültesinin bugüne kadar başarılı bir grafik çizdiğini söyledi ve yeni eğitim öğretim yılının güzel, sağlıklı ve başarılı bir şekilde geçmesini temenni etti.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "Proje üretmek Alzheimer'a iyi gelir"
Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise proje yapmanın önemini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: “Nazife Hocamızın şahsında herkese teşekkür ederim, güzel bir Akademik Kurul oldu. Yeni bir eğitim öğretim yılına güçlü ve zayıf yönlerimizi bilerek başlamak, ona göre strateji geliştirerek yol almak çok önemli. Yeni başlayan genç arkadaşlarımıza da hoş geldiniz diyorum. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızı da göz önüne alarak genel birkaç ilkemizden bahsetmek istiyorum. Biz üniversitemizin ilk kuruluş yılından itibaren proje kültürü ve girişimcilik dersi koymuştuk ve projeyle ilgili ciddi hedeflerimiz vardı. Bu konuyla ilgili somut adımları son yıllarda atabildik. Üniversite denildiği zaman genellikle hep eğitim anlaşılıyor. Bu zaten önemli bir ayağı ama bir eğitim kurumu olarak sadece eğitim yapmakla bir akademisyenin görev tanımı tam olgunlaşmış olmuyor. Toplumu bilgilendirmek de bir akademisyenin vazifesidir. Yapılan, üretilen o bilginin toplum tarafından bilinmesi, toplumda farkındalık çalışmalarının olması önemlidir. Bir diğer ayakta ARGE boyutu. Bir üniversitede eğer ARGE ile ilgili, projeyle ilgili yeterli çalışma olmuyorsa o üniversite bir süre sonra tarihin çöp sepetinde kalır. Bu nedenle ARGE, yenilikçilik ve girişimcilik üniversitenin hiçbir zaman vazgeçmeyeceği bir şey. Şu anda en değerli para birimi bilgidir. Dolayısıyla bizim de üniversiteler olarak kendi alanımızda bilgi üretmeye ve kullanmaya katkı sağlamamız gerekiyor. Bu noktada da bilginin de ürüne dönüştürülmesi önemli. Ürettiğimiz şeyler ürüne, şirketleşme veya girişimciliklere dönüşmezse sönüp gidiyor. Bu nedenle ben hocalarımızın hepsinin birer proje avcısı olmasını çok önemsiyorum. Bu sene, her hocanın en az bir tane projede yer almasını hedefliyoruz. Bilimsel faaliyet hedefi olarak bunu da koyduk. Üniversitemizde proje geliştirme konusunda iyi bir ekip var ve bütün tecrübelerini size aktarmaya da hazırlar. Ayrıca proje yazmak insanı çok geliştiren bir süreçtir ve Alzheimer'a da iyi gelir. Proje süreçlerine katılmak, beynin yeni deneyimlere de açık olması demektir. Yeni deneyimlere açık olan kişiler beyinlerinde yeni networkler oluşturuyorlar, yeni alanlar kullanıyorlar ve bunu yapan kişiler de yaşlansalar da beyinleri vücutları kadar yaşlanmıyor. Hatta beyinleri kalplerinden daha iyi çalışıyor. Nasıl kalp sağlığı için spor yapılıyorsa, beyin için de muhakkak beyin dostu bir yaşam gerekiyor. O da yeni deyimlere açık olmak, düşünce üretmek ve proje üretmekle olur. Bu üretimler de Alzheimer'a iyi gelir. Sonuç olarak, dinamik ve genç kadronuzla proje sayılarının daha da artacağı dileklerimle herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”