Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerinden yapay zeka ile tasarım sergisi
27.10.2023 09:48

Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerinden yapay zeka ile tasarım sergisi


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin “Temel Tasarım” dersi final projesi kapsamında gerçekleştirdikleri “Yapay Zekayla Tasarım” sergisi ziyaretçilere açıldı.

Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül danışmanlığında hazırlanan çalışmalar, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Güney Yerleşke C-D Blok Lobi alanında sergilendi. Öğrenciler proje kapsamında, yapay zekayı kullanarak kendi fotoğraflarını futuristic, vintage ve heroic tarzda belli bir özel gün konseptinde avatar haline getirerek bir ürün veya hizmete yönelik afiş tasarımı çalışması gerçekleştirdi.

Projenin diğer bir bölümünü ise özel gün konsept çalışması oluşturdu. Ürün veya hizmetin özel gün konsepti kapsamında ele alınması, afiş çalışması yapılan ürün veya hizmetin sosyal sorumluluk açısından da ele alınmasında farkındalık oluşturulmayı amaçlıyor. Projenin çıkış noktasını ise Salvo Ajans Kurucusu ve Kreatif Yönetmeni Okan Saykun ile gerçekleştirilen “Yapay Zekâ ve Tasarım” başlıklı bölüm etkinliği ve Dijifabrik Ajans başkanları Yusuf Dahi ve Ahmet Beliktay ile gerçekleştirilen dış paydaş toplantısı oluşturdu. Gelişen teknoloji kapsamında son günlerde özellikle güncel konu olan yapay zekâ ile tasarım konusunun alan içinde nasıl kullanılabileceğini öğrencilere uygulatarak, güncel eğilimlere göre özgün proje oluşturup, geleceğin tasarımcılarını sektöre hazırlamak için gerçekleştirildi. Proje kapsamında çeşitli yapay zekâ ortamlarını özgün görsel üretimi için kullanarak photoshop uygulamasıyla ürün veya hizmete yönelik afiş çalışması oluşturacak şekilde tasarım yapıldı.