Kitaplar proje gönüllüsü gençleri Darülaceze’deki büyüklerle buluşturdu
30.07.2021 15:21

Kitaplar proje gönüllüsü gençleri Darülaceze’deki büyüklerle buluşturdu


Haber Üsküdar

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında (2020-1), Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesinin katılımcısı genç öğrenciler, “Büyüklerimize Kitap Okuma” etkinliğinde Dazülaceze’deki yaşlılarımızla bir araya geldi.

Genç bireylerin kendi potansiyellerini daha ileriye taşımaları için bir model olarak geliştirilen Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesinin gönüllülük faaliyetleri kapsamında planlanan “Büyüklerimize Kitap Okuma” etkinliği 29 Temmuz’da Darülaceze’de gerçekleştirildi. Proje katılımcısı öğrencilerden Büşra Akar’ın Sait Faik’ten “Meserret Oteli”, Kerem Kuriş’in ise “Bir Karpuz Sergisi” öyküsünü okuduğu etkinlikte, Darülaceze sakini büyükler de “okuma” üzerine görüşlerini ve anılarını paylaştı. Proje katılımcısı gençlerin bir bölümü ise pandemi koşulları nedeniyle toplantıya çevrimiçi olarak katıldı.

   

Haydi Tut Elimi Rehabilitasyon Eğitim ve Yardım Derneği’nin yürütücü, Üsküdar Üniversitesi  ile Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak olduğu ve Mart ayından bu yana çeşitli seminer, eğitim ve gönüllülük etkinlikleriyle gerçekleştirilen proje ile gençlerin okuma alışkanlıklarının artırılması, kültürel, kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi ve gönüllülük faaliyetlerine katılımlarının teşvik edilmesi amaçlanıyor. Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi’nin (Üsküdar Bilsem) öncülüğünde çeşitli liselerde eğitim gören 40 genç ve Üsküdar Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinden 40 genç olmak üzere toplam 80 genç ile sürdürülen Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesi kapsamında bireysel olarak gerçekleştirilen “okumalar”ın ortak platformlara taşınarak paylaşımı hedefleniyor.

“Dünyayı Keşfetmek İçin Oku, Gelişmek İçin Kendini Tanı” düşüncesiyle yola çıkan Okuyan Üniversite-Okuyan Lise projesi kapsamında yapılmakta olan okumalar ve alınan eğitimler doğrultusunda gerçekleşen “Büyüklerimize Kitap Okuma” etkinliği, öğrencilerin ve Darülaceze sakinlerinin şiir okumaları ve toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı. Bir yıl sürecek olan projenin diğer etkinlikleri arasında ise “Kişisel Gelişim ve İletişim Dersleri”, “Pozitif Psikoloji Seminerleri”, “Yaratıcı Drama Eğitimleri” yer alıyor.