Reklam Atölyesi öğrencilere ajans deneyimi yaşatıyor
10.08.2021 14:15

Reklam Atölyesi öğrencilere ajans deneyimi yaşatıyor


Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencileri Reklam Atölyesi’nde ajans deneyimini ilk elden yaşıyorlar.

Üsküdar Üniversitesi Reklamcılık Bölümü’nün uygulama birimi olan Reklam Atölyesi, öğrencilerin yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi ve fikirlerinin paylaşılması için konforlu ve üretken bir ortam sunmayı amaçlıyor. Atölyede öğrenciler reklamcılık alanına dair derslerde edindikleri kuramsal bilgileri uygulamaya dökme ve yaratıcı süreçlere aktif olarak katılma fırsatı buluyorlar. Atölyenin haftalık faaliyetlerinde reklam metni yazımı, brief yazımı, 360 derece kampanya tasarlama ve ulusal yarışmalara katılacak projelerin geliştirilmesi çalışmaları sürdürülüyor.

Öğrencilerin reklamcılık sektörüne kısa zamanda uyum sağlayabilmelerini amaçlayan Reklam Atölyesi, reklam ajanslarının işleyişini okul sıralarına taşımak için atölyede bir öğrenci ajansı olan Genius ajansını hayata geçirmiş durumda. Genius Creative Boutique adıyla faaliyetlerinin sürdüren öğrenci reklam ajansı, fakülte içi reklam tasarım projelerinin yanı sıra sektörden işbirlikleri sayesinde fakülte dışında sürdürülen reklam kampanyalarına aktif katılımıyla da öğrencilere gerçek sektör deneyimini yaşama imkânı sunuyor. Öğrenciler Genius’ta sektördeki ajanslarda olduğu gibi müşteri ilişkileri (account), yaratıcı (creative), stratejik planlama, medya planlama gibi departmanlara ayrılarak uzmanlaşma konusunda da ilk adımlarını atma şansı yakalıyorlar.

 Reklamcılık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı: Uygulamalı eğitim önceliğimiz

“Reklamcılık bölümü olarak bizden eğitim alan bir öğrencinin mezun olmadan önce mutlaka uygulamalı bir eğitimden geçmesini sağlıyoruz. Bizim için öğrencinin teorik bilgileri ve mesleki formasyonu edinmesi kadar, bu bilgileri uygulamaya ne kadar dönüştürebildiğini ve pratik alana yansıtabildiğini görmek de çok önemli. Bu anlayışla bölüm çatısı altında kurduğumuz reklam atölyesini aynı zamanda, sektörde faaliyet gösteren, profesyonel her hangi bir ajanstan farkı olmayan bir yapıyla zenginleştirerek öğrencilerimizin gerçek zamanlı iş yapmalarını sağlamış olacağız. Böylece, mezun olmadan hem iş hayatında karşılarına çıkabilecek her türlü iş süreçlerini ve zorlukları tanımayı, gerçek müşterilerle nasıl iletişim kurulacağını öğrenecek hem de planlama, problem çözme, strateji üretme ve fikirleri pratik hayata geçirme becerisi kazanacaklar.” 

Reklam Atölyesi ulusal yarışmalardan ödüllerle dönüyor

Reklam Atölyesi ajans deneyiminin yanı sıra sunduğu fiziksel imkânlar ve ulusal yarışmalar için bir kuluçka merkezi olma nitelikleriyle de ön plana çıkıyor. Atölyede ulusal yarışmalara yönelik afiş, logo, reklam filmi tasarlamak için gerekli olan teknik donanımla birlikte öğrencilere ders dışı faaliyetler kapsamında sektörden önemli isimlerle bir araya gelme fırsatı da sunuluyor. Reklamcılık öğrencileri sektörün başarılı isimlerinden edindikleri ilham ve atölyenin imkânları ile ulusal yarışmalardan her yıl derceler ile dönüyorlar.

Dr. Öğr. Üyesi Nihal Toros Ntapıapıs’ın danışmanlığını yaptığı projede Ece Özipek, Nuriye Serenay Özkan ve Büşra Kaplan “Güneşe Dokunan Kadınlar” internet sitesi projesi ile birincilik ödülünü kazandılar. Yine Reklamcılık öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Gül Esra Atalay’ın danışmanlığını yaptığı, “Son beş̧ yılda Türkiye’de boşanmalara etki eden bir faktör olarak yeni medya teknolojileri ve sosyal medya” konulu eserleriyle 2.’lik ödülünü (Halit Aydın Bilim ve Araştırma Ödülleri) almaya hak kazandılar.