Üsküdar İletişim’de akreditasyon hazırlıkları sürüyor
02.12.2022 17:18

Üsküdar İletişim’de akreditasyon hazırlıkları sürüyor


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin İLEDAK akreditasyon sürecindeki Görsel İletişim Tasarımı ile Reklamcılık Bölümlerine yönelik akreditasyon eğitim ve bilgilendirme toplantısının dördüncüsü gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin akreditasyon sürecinde olan Görsel İletişim Tasarımı ile Reklamcılık Bölümlerinin öğretim üyelerinin katılımıyla akreditasyon sürecine yönelik toplantılarının dördüncüsü gerçekleştirildi. Toplantıda Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı akreditasyon sürecine dair çalışmaların güncel durumunu özetleyen bir sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Özgül Dağlı, mezuniyet koşulları, öğrenci sayıları, not değerlendirme sistemi, Erasmus, ÇAP ve yan dal öğrenci sayıları, zorunlu staj süreleri, kariyer olanakları hakkında bilgi verdi. Ayrıca öğrencilerin başarılı ders çıktıları ve mezuniyet projelerinden öne çıkan örnekler de paylaşan Doç. Dr. Dağlı, Reklamcılık Bölümü’nün eğitim öğrenim sürecinin somut çıktılarını belgelemeye verdiği önemin altını çizdi.

Toplantı sonunda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör ve İLEDAK akreditasyonunu almış olan Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman, Reklamcılık Bölümünün çalışmalarına yönelik değerlendirme ve tavsiyelerde bulundular. Toplantıda hazır bulunan akreditasyon adayı iki bölümün akademisyenleri de ele alınan konu başlıkları üzerine soru ve önerilerini dile getirdiler.

Prof. Dr. Nazife Güngör, toplantının kapanış konuşmasında İLEDAK akreditasyon sürecinde yapılacak olan görüşmelerin tarih ve detaylarını paylaşıp fakülte kadrosunun hazırlık sürecine gösterdikleri özenden memnuniyet duyduğunu belirtti.