9. Uluslararası İletişim Günleri kapanış oturumuyla sona erdi
19.05.2022 13:26

9. Uluslararası İletişim Günleri kapanış oturumuyla sona erdi


Haber Üsküdar - Ümmü Gülsüm Dural

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası İletişim Günleri / Dijital Çağda İletişim Çalışmaları Sempozyumu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör'ün kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri, çevrimiçi olarak düzenlenen yuvarlak masa oturumunun ardından yapılan kapanış oturumu ile son buldu. Kapanış konuşmasını, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör yaptı. 

“İletişim günleri dokuz yıldır kesintisiz devam ediyor”

Kapanış oturumunda, üç gün süren sempzoyuma dair değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Nazife Güngör şunları söyledi: “Bir sempozyumun daha sonuna geldik. İletişim Günleri Sempozyumu’nun dokuzuncusunu gerçekleştirdik. Bu tür organizasyonlar çok kolay olmuyor. Süreklilik ve katılım sağlamak oldukça zorlu. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi dokuz yaşında, aynı şekilde İletişim Günleri de dokuz yıldır kesintisiz devam ediyor. Tabii sizin destekleriniz ile devam etti. Türkiye iletişim akademisindeki akademisyenler ile medya sektöründen gazeetciler de etkinliğimizi sahiplendiler. Sempozyum kendini kanıtladı. Sektördeki gazeteciler bizim paydaşımız çünkü biz bütünleşmiş bir iş yapıyoruz. Bizler sizlere eleman yetiştiriyoruz. Sizler bizim yetiştirdiğimiz elemanlarla meslek hayatına devam ediyorsunuz. O nedenle gazeteciliğe, iletişime ve medyaya dair söylenecek bir şey var ise birlikte söylememiz gerekiyor. Üsküdar Üniversitesi olarak sizin destekleriniz ile bunu yapmaya çalışıyoruz."

“Türkiye iletişim camiasında bir rekor kırdık”

Konuşmasında sempozyum katılımlarından ve oluşan kolektif çalışmadan da bahseden Prof. Dr. Nazife Güngör, "Bu yıl rekor düzeyde bir geniş katılım sağladık. Kendi rekorumuzun yanı sıra Türkiye’deki iletişim camiasında da bir rekor kırdık. 350 dolayında bildiri başvurusu oldu. Oturum başkanlarıyla birlikte 350 akademisyen katılım gerçekleştirdi. İletişim camiasından tüm katılımcılara çok teşekkür ederim. Aynı zamanda 17 farklı ülkedeki çeşitli üniversitelerden bildiri katılımı da bizi çok mutlu etti. Üsküdar Üniversitesi’nin ev sahipliği ile gerçekleşen ama iletişim camiasının ortak olarak sahiplendiği bir etkinlik oldu. Sempozyum bildiri katılımları dışında oturum başkanı olarak olabildiğince farklı üniversitelerden değerli akademisyenlerin katılımını rica ettik, bizi kırmadılar” ifadelerini kullandı.

“İletişim Fakültesi öğretim üyelerine çok teşekkür ediyorum”

Organizasyon süreci hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Nazife Güngör şu ifadeleri kullandı: “Bu tür organizasyonlar için bir yıla yakın ön hazırlık yapılıyor. Bazen gece gündüz bazen hafta içi, hafta sonu mesai ve emek gerektiriyor. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi de emek ve zaman hesabı yapmadan özverili bir şekilde zamanını sempozyuma ayırabiliyor. Bir takım olarak hazırlık sürecini gerçekleştirdik. Tabii bu sürecin proletarya kısmı var. Tüm yapılarda ve organizasyonlarda proletarya kesimi vardır. İletişim Fakültesi araştırma görevlileri de bu organizasyonun en güçlü ve öne çıkan proleterya kısmıydı. İyi bir organizasyonla bu süreci götürdüler, başarıyla iletişim sürecini yönettiler. Onlara ve İletişim Fakültesi öğretim üyelerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy başta olmak üzere sempozyumumuza destek veren tüm kişilere ve idari birimlere, tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Onuncusunu çok daha havalı, nitelikli, yüksek performansla gerçekleştirmek üzere."