Doç. Dr. And Algül: İletişim eğitiminde sektörle işbirliği çok önemli
24.09.2021 15:58

Doç. Dr. And Algül: İletişim eğitiminde sektörle işbirliği çok önemli


Haber Üsküdar

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, yeni eğitim döneminde iletişim eğitiminin kalitesini yükseltmek için sektörle işbirliğine yönelik planlama toplantılarının ilkini Gricreative Ajansı ile gerçekleştirdi.

Üsküdar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, iletişim eğitiminin kalitesini yükseltmenin yanı sıra sektörün ihtiyaçları ve beklentilerini karşılayan iletişimciler yetiştirme hedefini gerçekleştirmek için yapılması gerekenlerin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdi. Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. And Algül tarafından düzenlenen ve bölümün araştırma görevlileri Simge Kırteke ve Baran Kahraman’ın da hazır bulunduğu toplantıya Üsküdar Üniversitesi’nin müfredat ve eğitim yapısını değerlendirmek ve tavsiyelerde bulunmak üzere Gricreative Ajansı’ndan Merve Altın ve Zeynep Köse Katıldı.

Toplantıda sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek için sektör ve üniversite işbirliğinin önemine dikkat çeken Doç. Dr. And Algül, bölümün mevcut müfredatının sektörden isimler tarafından değerlendirilmesi, düzenlenecek etkinliklerde sürekliliğin sağlanması ve Gricreative Ajansı’nın bölümün akreditasyon sürecinde dış paydaş olarak rol almasının temel beklentileri olduğunu belirtti. Gricreative Ajansı adına toplantıya katılan Merve Altın, düzenlenecek etkinliklerde öğrencilerin mevcut seviyelerine göre atölye çalışmalarının belirlenmesinin önemli olduğunu, etkinliklerin programlanmasında kendilerinin de destek vermekten mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün akreditasyon sürecinde dış paydaş olarak yer almaktan memnuniyet duyacaklarını da ifade eden Merve Altın ve Zeynep Köse, online atölye çalışmaları ve söyleşilerin yanı sıra pandemi koşulları izin verdiği ölçüde Gricreative ekibinin fakülteyi ziyaret etmek istediğini de belirttiler.