Reklamcılık Bölümü, Mezuniyet Projesi toplantılarının ilkini gerçekleştirdi
26.10.2022 13:24

Reklamcılık Bölümü, Mezuniyet Projesi toplantılarının ilkini gerçekleştirdi


Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü 4. sınıf öğrencilerine yönelik Mezuniyet Projesi dersi hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü, bu yıl mezun olacak 4. sınıf öğrencilerini Mezuniyet Projesi dersi ile ilgili bilgilendirmek için bir toplantı düzenledi. Toplantıya Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı ile birlikte bölümün öğretim üyelerinden Doç. Dr. Dinçer Atlı, Dr. Öğr. Üyesi Cihan Becan ve Dr. Öğr. Üyesi Nihal Toros Ntapiapis katıldı. Toplantıda yıl boyunca takip edilecek süreç hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

Öğrenciler kendi ajanslarını kuracak

Mezuniyet Projesi dersi kapsamında en az beş, en fazla dokuz kişilik bir ajans kuracak olan öğrenciler, ajans içerisinde görev dağılımı yapacaklar. Bir reklam kampanyasını baştan sona yürütecek olan öğrenciler, danışmanları ile birlikte tüm dönem boyunca beraber gerçek bi,r ajansta yürütülen tüm faaliyetleri deneyimleyecekler. Etkinlikte konuşan Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı, öğrencilerden dönem içerisinde ilk aşamada kurdukları ajansların tanıtımını yapmalarını beklediklerini ifade etti.. Ajansın kurulum ve tanıtım aşamasını tamamlayan öğrenciler reklam kampanyalarının durum analizi, araştırma tasarımı, hedef kitle, konumlandırma ve stratejik planlama gibi tüm süreçleri için ayrı ayrı derğerlendirmeye alınacaklar. Doç. Dr. Dağlı, mezuniyet projelerinin öğrencilere mezun olmadan önce okul içerisinde bir ajans deneyimi yaşayabilmeleri için önemli bir fırsat ve imkan verdiğini belirtti.