24 Kare animasyon dergisi ve web sitesi yayında
31.03.2022 10:22

24 Kare animasyon dergisi ve web sitesi yayında


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 24 Kare Animasyon dergisinin ilk sayısı yayınlandı. Derginin yanı sıra dergideki içeriklerin yayımlanacağı ve hem öğrenci portfolyolarının hem de öğrenci sergilerinin paylaşılacağı 24 Kare web sitesi de çevrim içi ortamda erişime açıldı.

Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. İpek Fatma Çevik ve Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Arş. Gör. Onur Coşkun’un koordinatörlüğünde hazırlanan dergi ve web sitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerinin üretim süreçlerinin farklı aşamalarını deneyimleyecekleri ve kendi çalışmalarını sergileyebilecekleri bir çevrim içi platform işlevi görecek.

Derginin ve web sitesinin oluşturulması sürecini yakından takip eden İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör öğrencilerin kolektif çabaları sonucu ortaya çıkan dergi ve web sitesiyle ilgili şunları ifade etti: “Çizgi Film ve Animasyon Bölümümüz, iletişim eğitiminin uygulamalı kısmı açısından büyük önem taşımaktadır. Uygulamalı eğitimin temel karakteri ise eğitim esnasında somut ürünlerin ortaya çıkmasıdır. Bu anlamda 24 Kare Animasyon Dergimiz önemli bir çalışma olup bölümün misyonu ve vizyonunu yansıtmak açısından büyük öneme sahiptir. Öğrencilerimizin, ürünlerini sergileyecekleri böyle bir mecra onların motivasyonları için de büyük önem taşımaktadır. Ayrıca bölüm tarafından ortaya konulan bu çalışma/yayın, bölümün ilgili sektörel alanlarda tanınması, sektörle bölüm ilişkilerinin geliştirilmesi açısından da önemli bir paylaşım alanı olacaktır. Ayrıca animasyon alanına ilişkin akademik anlamda önemli bir mecra olarak da değerlidir. Son olarak 24 Kare’nin fakültemize ve bölümümüze hayırlı olmasını diliyorum.”

Bölüm Başkanı Doç. Dr. İpek Fatma Çevik de Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerinin çevrim içi varlıklarından biri olacak web sitesi ve dergi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çevik, “Öncelikle 24 Kare Çizgi Film Animasyon Dergisi’nin tüm aşamalarında bize destek olan, ben ve öğrencilerim kadar heyecan duyan ve liderlik eden İletişim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Nazife Güngör Hocamıza, desteklerini esirgemeyen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Sayın Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a ve Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyeti’ne çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin kolektif çalışması sonucu ortaya çıkan dergi ve web sitesi, öğrenci çalışmalarının çevrim içi ortamda yer almasını oldukça kolaylaştıracak. Üretim sürecini yakından görmelerini sağlayacak bu iki platform sayesinde öğrencilerimiz iş yaşamına da deneysel olarak hazırlanma şansı bulacak. Ayrıca hem derginin hem de web sitesinin öğrencilerimizin üniversite yaşamları için bir seyir defteri niteliğinde olacağını da düşünüyorum” dedi.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Arş. Gör. Ezgi Şen ise 24 Kare Animasyon dergisi ve web sitesinin yayın hayatı ve önemine ilişkin şunları söyledi: “Ekranlar aracılığıyla kurduğumuz iletişimin hızla arttığı göz önünde bulundurulduğunda, çevrim içi platformlarda görünür olmak oldukça önemli bir hale gelmiştir. Çizgi Film ve Animasyon Bölümü olarak trend ve teknolojileri takip ederek birçok konuda öncü olmayı hedeflemekteyiz. 24 Kare Üsküdar, sadece kendi öğrencilerimizi değil diğer üniversitelerde yer alan öğrencileri ve animasyonla ilgilenen herkesi bilgilendirerek animasyonun renkli dünyasına davet etmektedir.”

Dergi içeriklerinin web sitesine aktarılması, web sitesinin teknik detaylarında yapılacak geliştirmelerin takip edilmesi ve içeriklerle ilgili öğrenci koordinasyonun sağlanması görevini üstlenen Çizgi Film Animasyon Bölümü Arş. Gör. Onur Coşkun ise yayın sürecini şöyle değerlendirdi: “Dijital iletişimin günlük yaşam pratiklerini büyük ölçüde değiştirdiği çağımızda bölümdeki öğrencilerimizin tamamen kendi emeklerinden meydana gelen bir web sitesiyle dijital iletişim ortamına dâhil olmalarının harika olduğunu düşünüyorum. İlk günden bu yana dergi ve web sitesi için yoğun emek harcadıklarına birinci elden şahit oldum ve yayına hazır durumda olmaları beni de en az onlar kadar mutlu ediyor. Öte yandan derginin de web sitesinin de sürdürebilirliği ön planda. Her ay bir sayı çıkarıp o sayıdaki içeriklere göre web sitesini güncellemek ve oluşturulan portfolyolara yeni eserler eklemek yaşayan bir çevrim içi platform oluşturmak açısından son derece önemli. Ayrıca öğrencilerimizin web sitesiyle ilgili isteklerini hiçbir zaman geri çevirmeyen, bizimle daima iş birliği içinde olan yazılım ekibine de çok teşekkür ediyorum.”

24 Kare Web Sitesi

https://24kare.uskudar.blog

24 Kare Animasyon Dergisi

https://24kare.uskudar.blog/uploads/files/magazines//1647763797.pdf

24 Kare Instagram Hesabı

https://instagram.com/24kare.mag?utm_medium=copy_link