Belgesel Günleri etkinliği gerçekleşti
07.05.2024 17:51

Belgesel Günleri etkinliği gerçekleşti


Haber-Fotoğraf: Kadir Ayhan

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği “Belgesel Günleri” etkinliğinin konuğu TRT Yönetmeni Murat Ocak oldu. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğr. Gör. Zafer Sevener’in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte “Başka Bir Roman” belgesel gösterimi yapıldıktan sonra öğrencilerle söyleşi gerçekleştirildi.

TRT yönetmeni Murat Ocak’ın konuk olduğu, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğr. Gör. Zafer Sevener’in möderatörlüğünü üstlendiği, “Belgesel Günleri” etkinliği gerçekleşti. “Başka Bir Roman” belgesel gösteriminin yapıldığı etkinlikte Murat Ocak, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

TRT serüvenini anlattı

Etkinlikte konuşan Murat Ocak, profosyonel yaşama nasıl başladığını paylaştı. Ocak, “Bilgi üniversitesi sinema televizyon bölümü mezunuyum. Kadir Has Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptım. Daha sonra  kısa bir akademisyenlik deneyimim oldu. Sektörde çeşitli birimlerde de görevler aldım. En son uluslararası bir kanal için belgeseller yapmaya başladım. Daha sonra TRT personel alım ilanına çıktı. Yaklaşık yedi aşamalı bir sınav prosedürü ve iki yılı bulan süreç sonunda, TRT Genel Müdürlğü'nde yardımcı prodüktör oalrak göreve başladım. Şu an TRT Iç Yapımlar Dairesi Başkanlığı’ndayım. Prodüktör olarak çalışıyorum, aktüel programlar ve belgesel yapıyorum. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu proje benim TRT’deki 2. belgeselim” şeklinde konuştu.

Belgeselin ortaya çıkma hikayesini de anlatan Ocak, “Biz özgün hikayerler bulup hayata geçirdiğimiz gibi kamudan da teklifleri değerlendirip, hikayelerde buluşuyoruz. Bu da bize önerilen bir hikaye oldu. Çok kısıtlı bir bilgi geldi. Ben ayrıntıları öğrenmek için Çanakkale’ye gittim. Anlatılanın çok daha ötesinde güçlü bir hikaye ile karşılaştım” dedi. Çekimler sırasında yaşadıkları zorlukları da anlatan Ocak, “ Örneğin drone izinleri alamadığımızda çekimleri kaçırıyoruz. Çanakale Havaalanı şehir merkezinde olduğu için her ne kadar izinleri alsak da ister istemez dronlar kalkmıyor ve çok kritik çekimleri yapamayabiliyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.