Prof. Dr. Nabi Avcı ile "Tecrübe Üzerine Söyleşi 4" etkinliği gerçekleşti
07.01.2020 22:50

Prof. Dr. Nabi Avcı ile "Tecrübe Üzerine Söyleşi 4" etkinliği gerçekleşti


Haber Üsküdar - Emirhan Dursun

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinatörlüğünde Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübü'nün düzdenlediği “Tecrübe Üzerine Söyleşiler 4” etkinliği kapsamında, eski Milli Eğitim bakanlarından Prof. Dr. Nabi Avcı’yı misafir etti. Avcı, öğrencilik yıllarından hayat tecrübelerine, siyasi kimliğine kadar birçok konudan bahsetti.

Merkez Yerleşke D Blok Ayhan Songar Konferans salonunda gerçekleşen söyleşinin açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübü Başkanı Emirhan Dursun yaptı. Söyleşinin moderatörlüğünü Bir Düşün Sosyal ve Siyasal Kulübü'nden Seher Öğüt ve Fazıl Hancı üstlendi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Tecrübe eşittir akıl”

Tecrübe Üzerine Söyleşiler'in önemini vurgulayarak konuşmasına başlayan Tarhan, söyleşiye konuk olarak davet edilen kişilerin hayat tecrübesi ve kazanımlarının öğrenilmesi, başkalarının hataları ve hayat tecrübesinden ders almanın ehemmiyeti üzerinde durdu. Söyleşi konuğu olan Bakan Nabi Avcı’nın sadece siyasetçi değil, bilge taraflarının da olduğunu belirtti. Tarhan, “İnsan ‘âlim’ olabilir ama âlim olmak yetmez, arif olmak gerekir. O yüzden zekâ artı tecrübe, eşittir akıl diyoruz" dedi.

Nabi Avcı: “Huzurlu olduğum dönem hocalıktı”

24, 25 ve 26. dönem Eskişehir Milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Turizm ve Milli Eğitim Bakanlığı görevini üstlenmiş olan Prof. Dr. Nabi Avcı söyleşiye okul yıllarına değinerek başladı. Avcı, öğrencilik hayatında en büyük şansının hocaları ve arkadaşları olduğunu belirtti. Avcı, “Çok farklı meşguliyetler içerisinde en mutlu, huzurlu olduğum dönem hocalıktı” dedi.

“Siyaset mübarek bir iştir”

Öğrencilik yılları ardından siyaset okuyan ve siyasete ilgi duyan öğrencilere öneride bulunan Avcı, “Siyaset halka hizmettir. Halka hizmet Hakka hizmettir. Dolayısıyla siyaset mübarek bir iştir” dedi. Öğrencilerin bu düşünceyle siyaset yapmasının çok güzel olacağını vurgulayan Avcı, siyasetin zor bir yolculuk olduğunu da ekledi. Avcı, Anadolu’daki siyasetçinin parası pul, karısı dul olur sözünü dile getirerek, aile hayatının yoğunluktan olamadığını dile getirdi.

Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Nabi Avcı’ya Tasavvuf Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan tarafından Hisseden İnsan heykeli ve Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kitapları hediye edildi.

Toplu fotoğraf çekimi sonrası söyleşi sona erdi.