Üsküdar İletişim'de buluntu imgeler atölyesi ve dijital sergisi gerçekleştirildi
03.02.2023 17:01

Üsküdar İletişim'de buluntu imgeler atölyesi ve dijital sergisi gerçekleştirildi


Haber Üsküdar - Sefa Mert Kahraman, Hazal Göksun

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü tarafından buluntu imgeler atölyesi ve dijital sergisi gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı’nın koordinatörü olduğu atölyenin eğitimlerini Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyeleri verdi.

İletişim Fakültesi laboratuvarlarında iki gün boyunca gerçekleştirilen atölyede görsel anlatı yapısı, buluntu film ve video kurgu eğitimleri veren Doç. Dr. Kurtuluş Özgen, Öğr. Gör. Aykut Aygün ve Öğr. Gör. Berkay Göçer, öğrencilerin gerçekleştirdiği uygulama tasarımlarıyla buluntu imgeler sergisini hayata geçirdiler.

Buluntu imgeler atölyesinin ilk gününde öğrencilere çeşitli eğitimler verildi

Üç oturum olarak gerçekleşen atölyenin başlangıcında Öğr. Gör. Aykut Aygün tarafından verilen ‘Görsel Anlatı Yapısı’ eğitiminde, sinemadaki görsel hikaye ile yazılı bir hikayenin anlatımı arasındaki farklar konuşuldu. Öğleden sonra Doç. Dr. Kurtuluş Özgen’in verdiği ‘Buluntu Film Yapısı’ eğitiminde ise sinemada dramatik eylem yapısı ve çatışma öğelerinin yaratılması üzerinde duruldu. Günün son eğitiminde ise Öğr. Gör. Berkay Göçer öğrencilere kurgu/montaj eğitimi verdi.

Atölyenin ikinci gününde öğrenciler kendi tasarımları üzerinde çalıştılar

İlk gün verilen eğitimler sonrası ikinci güne buluntu görüntülerle birlikte gelen öğrenciler, montaj-kolaj işlemleriyle birlikte konu bakımından bütünlüklü ve uyumlu klipler oluşturdular. Genellikle bir sorun ve olay anlatımı üzerine yapılan çalışmalarda doğa, yaşam ve siyaset temaları ele alınırken soyut sanat temalı çalışmalara yönelen öğrencilerin varlığı da dikkat çekti.

Buluntu imge tasarımlarıyla sergi oluşturuldu

Gün sonunda yapılan tasarımlar Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Mac laboratuvarında gösterime sunuldu. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, serginin açlış konuşmasında atölye koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı’ya teşekkürlerini iletti. Açılış konuşmasının ardından atölye eğitimcileri Doç. Dr. Kurtuluş Özgen, Öğr. Gör. Aykut Aygün ve Öğr. Gör. Berkay Göçer’e katkılarından dolayı plaket takdim edildi.