Reklamcılık Bölümü Puck Global ile dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi
21.01.2022 17:18

Reklamcılık Bölümü Puck Global ile dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi


Haber Üsküdar – Hazal Göksun

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü, Puck Global'den Haluk Erkmen ile dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi.

Reklamcılık Bölümü öğretim üyeleri, Puck Global Kreatif Direktörü ve Ajans Başkanı Haluk Erkmen ile dış paydaşlık için bir toplantı düzenledi. Toplantıya İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı, Dr. Öğr. Üyesi Cihan Becan, Dr. Öğr. Üyesi Nihal Toros, Arş. Gör. Nihan Barlas ve Arş. Gör. Burak Çeber katıldı.

"Yeni neslin ne istediği bizim derdimiz olmalı"

Dış paydaş toplantısının konuğu Haluk Erkmen, ajansında saat kuralı olmaksızın işi zamanında ve fevkalade teslim etmenin önemini vurguladı. Ajans dinamizminin içerisinde olmanın kendi açısından önemli olduğunu, gençlerde bunu çok rahat görebildiğini dile getirdi. Üniversite öğrencileriyle sürekli bir araya geldiğini belirten Erkmen, ‘‘Yeni neslin ne istediği bizim derdimiz olmalı. Bizim neslimiz, bizim doğrularımızı onların kabul etmesini istiyor ama artık onların ne istediği çok daha önemli. Sosyal medya çağıyla beraber böyle düşünüyorum. Hem konfor hem hareket alanı istiyorlar’’ dedi.

"Gençler sosyal medyada aidiyet duygusu arıyor"

Metaverse’ün önemine değinen Erkmen, sosyal medyada gençlerin aidiyet duygusu aradığını, sürüye dahil olarak ortamını kendi gibi insanlardan oluşturmak istediklerini dile getirdi. Erkmen, metaverse’ün hayattaki olayları sosyal medya kolaylığında sağlayacağından, daha fiziksel olacağından ve hatta ekonomi sorununun ortadan kalkarak daha kolay para kazanabileceğinden bahsetti. Konuyla ilgili düşüncelerini belirten Prof. Dr. Nazife Güngör, eski kuşakların aile içerisinde yetiştiğini, aile bütünlüğü duygusunun olduğunu fakat yeni neslin kreşlerde büyüyerek aile yapısından uzaklaştığını, sanal ortamların ise bir kimlik arayışı nedeniyle kullanıldığını ifade etti.

Sektöre dair istekler ve ortaklıkla beraber neler yapılabileceği konuşuldu

Toplantının ilerleyen bölümlerinde ‘Sektör ne istiyor, biz ne istiyoruz?’ sorusuna cevap arandı. Sektörde genç insan kaynağının değerlendirilmediğini, ajansların insanları ve reklamcılığı geliştirmek istemediğini söyleyen Erkmen, ‘‘Ajanslar, yetiştirilmiş hazır insan istiyorlar. Ajansımı çok dinç tutuyorum, hep yeni öğrenciler alıyorum ama bana kendilerini kanıtlamaları lazım. Sektörde olmuş birisi ilerleyemiyor, yeniler ilerleme kat ederek gelişim sağlıyor’’ dedi. Ortaklık çerçevesinde müfredatı düzenleme konusunda yardım istediklerini dile getiren Güngör, eğitim konusunda çok iyi olduklarını belirten reklamlar yerine gerçekten kaliteli öğrenciler yetiştirmek istediklerini ifade etti. Reklamcılık bölümü öğretim üyeleri de öğrencilerin sektörle ilgili daha bilgili olabilmeleri için çeşitli etkinliklerin ve gezilerin önemli olduğunun altını çizerek, bu yöndeki isteklerini dile getirdi. Haluk Erkmen, kendi ajanslarında yapılan bir talk show etkinliğinden bahsederek bu tür etkinlikleri Üsküdar Üniversitesi'nde de düzenleyebileceklerini söyledi. Staj ve çalışma olanaklarının da konuşulduğu toplantı, ortaklığın devam etmesi yönündeki temenniler ile son buldu.