Sanatçı Nihal Konçu Akhuy'un eserleri Üsküdar İletişim'de sergileniyor
02.06.2022 01:55

Sanatçı Nihal Konçu Akhuy'un eserleri Üsküdar İletişim'de sergileniyor


Haber Üsküdar – Hazal Göksun

Araştırmacı ve multidisipliner minyatür sanatçısı Nihal Konçu Akhuy, “Ouroboros – Yeniden Doğuş” isimli sergisini Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Sanat Galerisi’nde sanatsever öğrenci ve akademisyenlerle buluşturuyor.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü mezunu olan Sanatçı Nihal Konçu Akhuy, geleneksel sanatların bir dalı olan ‘Minyatür’ ile on yıldır uğraşıyor. Daha sonra ebru ve farklı disiplinleri bir ara getirerek eserlerini ortaya koyuyor. Genelde ebru ve minyatürü bir arada kullanarak ortaya çıkarttığı eserleri ön planda. Su üzerine özel boyalarla yapılan ebru çalışmalarıyla beraber, Hikmet Barutçugil’in kendisine özgü ebru tekniği olan ‘Barut Ebrusu’ üzerine işlenmiş çalışmaları da yer alıyor. Akrilik ve sulu boyayı farklı tekniklerle birleştirerek ortaya çıkarttığı minyatürlerin her biri için ayrı ayrı emek sarf ediyor.

Eserlerini incelediğimizde her biri farklı alt anlamlar içeriyor. Eline fırçayı aldığında ruh hali, duygu ve düşünceleri nasılsa eserine onları yansıttığını belirten Sanatçı Nihal Akhuy, bir eserin ortaya çıkması için zamana ihtiyacının olduğunu, bazen yapılanı beğenmeyip ruh haline göre değiştirdiğini, aklına farklı fikirler geldiğinde onları eklediğini ve bu sürecin sonunda ortaya sanat eserleri çıktığını anlattı.

22 eserin bulunduğu sergide; “Flüt Çalan Kız, Nuh’un Gemisi, Osman Gazi, Kanuni Sultan Süleyman ve Kılıcı, Av Sahnesi, Kaftan-Sorguç-Hançer, Kanuni Sultan Süleyman ve Hanedanı, Yeniçeri, Muhibbi’den Hürrem’e Nağmeler, Levni Esintiler Nar-ı Aşk, Lokman Hekim ve Ölümsüzlük Şehri Misis, Devlet-i Aliyye’de Sultanların İntikali – Divan-ı Hümayun, Fatih’in Kılıcı, Her Kadın Bir Alem Her Alem Bir Kapı, Cihangir Hükümdar ile Şah Abbas’ın Buluşması, Raks Zamanı, Altın Şehir Üsküdar” isimli eserler yer aldı.

    

Eserlerinde akrilik ve sulu boya dışında ezilmiş altın tekniği de gördüğümüz Sanatçı Nihal Konçu Akhuy; tarih, mitoloji ve ikonografi alanındaki bilgilerini ve araştırmalarını da eserlerine yansıtmış. Geleneksel ve çağdaş sanat akımlarını birleştirerek günümüzün modern dünyasına uyumlu hale getirdiği eserleriyle sanat dünyasına adını yazdırıyor.

 

Sergiyi Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut da ziyaret etti ve sanatçı Nihal Konçu Akhuy'dan eserlerle ilgili bilgi aldı. Açılışı 1 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilen sergi, 3 gün boyunca Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Sanat Galerisi’nde sanat severlerle buluşmaya devam edecek.