Taksim Sanat’ta bu yılın ilk sergisi “Farazi” başladı
14.02.2022 20:12

Taksim Sanat’ta bu yılın ilk sergisi “Farazi” başladı


Haber Üsküdar – İrem Gül

Taksim Metro İstasyonu’nda bulunan Taksim Sanat’ta bu yılın ilk sergisi olan “Farazi” 10 Şubat’ta başladı. 10 Mart’a kadar devem edecek olan sergide birbirinden bağımsız 18 sanatçının eserleri Sanat Yöneticisi Meriç Aktaş Ateş’in küratörlüğünde sergileniyor.

Ücretsiz ziyaret edilebilen galeride sanatçıların ürettiği resim, heykel, seramik, dokuma, video art, dijital art, ses ve eser enstalasyonları gibi eserler paylaşılıyor. Farazi kelimesine yani bir varsayıma odaklanılan sergide “Bir faraziymiş yaşantımız” cümlesi baz alınarak sanatçıların varsayımsal deneyimleri ele alınıyor. Sanatçıların bu deneyimleri içselleştirme ve farazileştirmeyle birlikte eserlere yansıtılarak sanatseverlere aktarılıyor.

 

 

 

 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve KÜLTÜR AŞ’nin ortaklığı ile gerçekleştirilen sergide Sanat Yöneticisi Meriç Aktaş Ateş’in ve sergide yer alan sanatçıların eşliğinde haftalık sergi turları düzenleniyor. Eserlerin yorumlandığı bu turlara sınırlı kapasite olması nedeniyle katılmak isteyen ziyaretçiler kultur.istanbul/farazisergi adlı adresten kayıt yaptırarak katılım sağlayabiliyor.