TÜYAP kitap fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı
03.11.2019 23:18

TÜYAP kitap fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı


Haber Üsküdar - Ayça Aracıçam

Kitapseverlerin her yıl heyecanla beklediği Uluslararası TÜYAP kitap fuarı 2 Kasım'da kapılarını açtı. Her yıl yarım milyondan fazla ziyaretçiye ulaşan fuar bu yıl 38. yaşını kutluyor. Yurt içi ve yurt dışından 800'ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda yazarların imza günleri yoğun bir ilgiyle karşılaşıyor.

Fuarda hemen her türden kitabı bulunduran onlarca stand mevcut. Fikir, gazete ile yapıcı bir unsur olarak hayatımıza girdi. Vatan sevgisi, hürriyet aşkı,adalet, eşitlik her tür görüş ve düşünceler okuryazar ve aydınlar arasında gazete vasıtasıyla yayılmaya başladı. Eski gazetelerin bulunduğu stand oldukça ilgi çekici ve tarih kokan bir özelliğe sahip. Türk sanat müziğini, önceden büyüklerimizin severek dinlediği ve günümüzde nostalji değeri taşıyan eski plakları sevenleri için bu alan da unutulmamıştı. Diğer bir standda ise genç kuşaklar tarafından sevilerek tercih edilen çizgi romanların bulunduğu bir alan bulunuyor. Fuar 2-10 Kasım tarihleri arasında Beylikdüzü'nde devam edecek ve bu süre boyunca şiir dinletileri, paneller, söyleşiler, kültür etkinlikleri ve yazarlar için onlarca imza günü okurlarıyla buluşmaya devam edecek. 

Üsküdar Üniversitesi hocalarından imza günleri

Yazdıkları kitaplarla okurların beğenisini toplayan Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri her yıl olduğu gibi bu yıl da TÜYAP kitap fuarında düzenlenen imza günlerinde okurlarıyla buluşuyor. Kitap fuarında Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy,  Rektör Danışmanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Psikoloji Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Sinan Canan, Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Sultan Tarlacı ve Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut kitaplarını imzalayacaklar. İmza günleriyle ilgili detayları ekli haberde bulabilirsiniz.

Fuara nasıl gidilir?

TÜYAP, Büyükçekmece ilçesinde yer alıyor. Beylikdüzü'ndeki fuara kendi aracınızla gidebileceğiniz gibi, metrobüs, otobüs, deniz otobüsü gibi toplu taşıma araçlarıyla da kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Metrobüs ile ulaşımda Beylikdüzü-Sögütlüçeşme hattında 34BZ ile son durakta inilerek gidilebilir.
Otobüs ile ulaşımda 303, 304, 400 gibi hatlar kullanılarak ulaşım sağlanabiliyor.