'Bir Çömlek Bir Umut' farkındalık projesi Üsküdar İletişim'de sergilendi
02.06.2021 07:07

'Bir Çömlek Bir Umut' farkındalık projesi Üsküdar İletişim'de sergilendi


Haber Üsküdar - Merve Şişman

Otizmli çocukların eğitimine katkı sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla yürütülen “Bir Çömlek Bir Umut” adlı proje çerçevesinde Üsküdar İletişim'de sergi açıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, farkındalık projesini yürüten Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat'ı ve öğrencilerini kutlayarak otizm farkındalığının önemine değindi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat'ın danışmanlığında, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Merve Öztürk, Hamza Ferhat Karaca, Şeyma Afacan Işık, Enes Yükler, Aleyna Satu Yurtseven, İsmail Tümöz ve Ercan Görer “Bir Çömlek Bir Umut” adlı projeyi yürütüyorlar.

Otizmli çocukların eğitimine katkı sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla yürütülen “Bir Çömlek Bir Umut” projesi çerçevesinde, Hamit İbrahimiye Özel Eğitim Uygulama Okulu'unda eğitim gören oztizmli  çocukların çizdiği resimlerden ve el işlerinden oluşan sergi . 1 Haziran 2021 Salı tarihinde İletişim fakültesi'nin fuaye alanında sergide, 17 tablo, 10 ahşap boyama, 20 anahtarlık, 50 mum, 10 çerçeve, 50 magnet ve 5 kapı süsü sergileniyor

“Otizm farkındalığına katkı geleceğe gatkıdır” sloganıyla düzenlenen proje kapsamında açılan serginin tanıtımını yapan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, serginin toplumdaki otizm farkındalığına katkı sunmasını beklediklerini ifade ettiler.