Korona günlerinde dizi önerisi: The Walking Dead
30.04.2020 16:48

Korona günlerinde dizi önerisi: The Walking Dead


Haber Üsküdar - Ozan Kaplangil

Bu zorlu günlerde evlerimizde geçirdiğimiz vakitleri mümkün olduğunca verimli hale getirmeye çalışıyoruz. Ben de bu süreçte sürekli övülen ama bir türlü izlemek için fırsat bulamadığım dizilerden birkaç tanesine göz gezdirdim. Aralarından en çok ilgimi çeken ise The Walking Dead oldu. Karantina modundan kaynaklı olsa gerek, diziye başlamamla bitirmem bir oldu ve tam on sezonluk diziyi bir solukta izledim. Bu yazımda, sizlere daha fazla spoiler vermeden dizi hakkında ne düşündüğümü ve dizinin kimlere hitap ettiğini anlatmaya çalışacağım.

Klasik zombi temalı veya hayatta kalma temalı oyunlar, filmler ve diziler hep dikkatimi çekmiştir. The Walking Dead de onlardan biri. Şunu da belirtmeden geçmeyelim, The Walking Dead, “Robert Kirkman” tarafından çizgi romana dökülmüş bir serüvendir. Oradan diziye uyarlanmış ve tabii bazı değişiklikler yapılmış. Bu değişiklikler genel anlamda çizgi romanı okuyan kitleyi üzmemiş aksine diziye daha çok yönelmelerini sağlamış. Bu da The Walking Dead için ne kadar doğru oyuncu seçimi yapıldığını gösteriyor.

Dizide ana karakterimiz, başrol oyuncularından en çok öne çıkan isim olan “Rick Grimes”. Grimes, bir polis memuru. Bir görev esnasında vurularak hastaneye yoğun bakıma kaldırılıyor ve her ne olduysa o süre içerisinde oluyor. Bir salgın patlak veriyor. Rick gözlerini açtığında başında kimseyi göremiyor. Koridora çıkıyor ama o da ne! Etraf yıkık dökük, hatta “Yürüyenler” ile dolu yani zombilerle. Çok geçmeden bir şekilde hastaneden çıkan Rick Grimes ne olduğundan habersiz ailesini aramaya ve yaşayan insanlarla iletişim kurmak için bir mücadeleye atılıyor.

2010 yılında yayımlanmaya başlayan dizi büyük bir hayran kitlesine sahip. Özellikle büyük sahnelerde dizi ekibinin zombi sürüleri için oyuncu aramalarına gerek bile kalmıyormuş, çünkü dizinin hayranları sürekli dizi setine gidip zombi kılığına giriyorlarmış. Hem de hiçbir karşılık beklemeden. Bu gerçekten müthiş bir olay olsa gerek çünkü o kadar topluluğu bulmak eminim ki kolay değildir. Dizide zombi rolünde oynayan çoğu kişi dizinin hayranı ve oyuncularla vakit geçirebilmek, onları yakından görebilmek için bu durumu bir fırsata çeviriyorlar.

2020 yılında onuncu sezonunu yayımlayan The Walking Dead maalesef sezon finalini Koronavirüs sebebi ile yapamadı. Dizi, kalabalık bir set ekibinden oluştuğu için kimsenin hayatını riske etmek istemediler ve apar topar seti kapattılar.

Ayrıca, “Fear The Walking Dead” isimli dizi ise yardımcı dizi olarak aynı zamanda fakat farklı bir mekanda geçiyor ve konu olarak salgından öncesinden başlıyor.

Bunun yanı sıra bir spin-off dizisi daha yapacaklarını açıklayan yapımcılar, “The Walking Dead World Beyond” isimli bir yapımı proje aldıklarını belirtti. Bu projede ise biraz daha gençlik temasını ele alması yani “teenage” diyebileceğimiz yaş grubunun çoğunlukta olması bekleniyor.

Asıl proje olan “The Walking Dead” ise yakın bir süreçte diziyi sonlandıracak ve “The Walking Dead” serüvenini beyaz perdeye taşıyıp final yapacak. Ancak Koronavirüs şu an birçok konuyu belirsiz bırakıyor. Bu süreç uzayabilir veya üçlü film serisi yerine tek film üzerinden her şey bitebilir. İzleyenler olarak bekleyip görmekten başka şansımız yok.

Kısacası “The Walking Dead” evrenini eğer merak ediyorsanız, vakit kaybetmeden izlemeye başlamınız öneriyorum. Belki en fazla bir sezon sizi sıkacaktır ama onun dışında yaşanan çatışmalar, hayatta kalma mücadelesi ve dram, sürükleyici bir heyecan ile birleştiği zaman dizi gerçekten büyük tat vermeye başlıyor.