Sezgisel Uygulamalar Sergisi ziyaretçilerini bekliyor
26.03.2024 13:01

Sezgisel Uygulamalar Sergisi ziyaretçilerini bekliyor


Haber Üsküdar

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Dicle Yıldırım’ın küratörlüğünü üstlendiği sergi ilgiyle karşılandı. Sergi, sezgisel uygulama deneyimini yaşamak isteyen sanatseverler için 29 Mart Cuma gününe kadar açık olacak.

Deneysel Tipografi ders çıktılarından oluşan Sezgisel Uygulamalar Sergisi İletişim Fakültesi Güney Yerleşke C-D Blok -1 Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi, Dr. Öğr. Üyesi Dicle Yıldırım’ın ders yürütücülüğünü ve sergi küratörlüğünü üstlendiği Deneysel Tipografi dersinin Z raporu olarak sergilenen çalışmalardan meydana geldi. Tipografik kurguların içerisinde yeni üretimlere odaklanan çalışmalar üzerinden “deneysellik” kavramının tartışıldığı ve kavramın tipografiyle olan ilişkisinin ele alındığı sergiyi, kaligrafi ve tipografi çalışmalarıyla bilinen grafik tasarımcı ve Öğr. Gör. Mustafa Eren de ziyaret etti. Eren ve Yıldırım sergideki uygulamaları beraber değerlendirerek, tipografi eğitimine dair bilgiler paylaştı. Öğrencilerle birlikte geliştirdikleri sergi ve Deneysel Tipografi dersi hakkında konuşan Yıldırım, “Tipografi uygulamaları üzerine düşünmek ya da var olan kavramları yeniden ele almak; hatta ters düz ederek, bir tasarımcının görme biçimi nasıl olmalıdır? sorusunu açmak, işte bu akış üzerinden şekillenen sergi, çokça tartışma konusu olan “deneysellik” kavramını ele almıştır. Sadece üretime değil, kavramın kendisinin de sorgulandığı bir tartışma platformu olarak yürüttüğümüz deneysel tipografi dersi, bu söylemlerin ışığında bir üretim çıktısı olarak fakülte içinde tasarım üretimlerini yeniden düşündürmeyi tetikleyen bir alanı oluşturarak kendine yer bulmuş oldu” dedi.

Öğrencilerden; Esra Çakmak, Malika Madene, Taha Demirci, Sidra Sabbag, Hilal Akşan, Ece Nur Demirtaş, Haider Thafer, Güzide Karakuş, Rümeysa Sever, Hatice Kübra Işık, Hatice Nur Öztürk, Rabia Nur Biltekin, Hayrunnisa Kama, Zehra Betül Berlik, Zehranur Varol, Ceyda İshakoğlu, Beste Fadime Yılmaz, Ecenur Ersoy ve Burak Oğuz Aydın’ın eserlerinin yer aldığı sergi, 29 Mart Cuma gününe kadar İletişim Fakültesi Güney Yerleşke C-D Blok -1 Sanat Galerisi’nde sanat severlerin ziyaretine açık olacak.