Üsküdar İletişim’de Öğrenci Tasarımları Sergisi açıldı
26.02.2020 16:01

Üsküdar İletişim’de Öğrenci Tasarımları Sergisi açıldı


Haber-Fotoğraf: Merve Şişman

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin ders kapsamında yaptıkları çalışmalardan oluşan ‘Öğrenci Tasarımları Sergisi’, İletişim Fakültesi Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılışa Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün yanı sıra çok sayıda akademik personel ile öğrenci katıldı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü ikinci ve dördüncü sınıf öğrencilerinin Prof. Dr. Hasip Pektaş danışmanlığında hazırladıkları çalışmalar, Sanat Galerisi’nde ziyaretçiler ile buluştu. İkinci sınıf öğrencileri Grafik Tasarım dersi kapsamında tasarladıkları amblem ve logotype çalışmaları ile kurumsal kimlik üzerine deneyim kazandı. Dördüncü sınıf öğrencileri ise Ambalaj Tasarımı dersi kapsamında marka, ürün kimliği ve ambalaj tasarımı üzerine uygulamalar yaptı.

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Öğrencilerimizin çalışmalarını destekliyoruz”

Öğrenci Tasarımları Sergisi’nin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, “Öğrenci Tasarımları Sergisi ile İletişim Fakültesi Sanat Galerisi’ndeki beşinci sergi açılışını gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin çalışmalarının sergiye dökülmesi, öğrencilerimiz açısından mesleğe adım atmalarını pratikleştirir. Bu pratikler öğrencilerimizin kendi özgeçmişlerinde yer alıyor ve çalışma hayatına atıldıklarında başarıya adım adım gitmelerine katkı sağlıyor. Prof. Dr. Hasip Pektaş öncülüğünde yapılan çalışmaları destekliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Hasip Pektaş: "Öğrenciler tasarım dünyasının ilk basamaklarına adım attılar”

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin meslek hayatına atılmaları için gerekli derslerin verildiğini belirten Prof. Dr. Hasip Pektaş, “Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, hayali bir marka yerine var olan ve gereksinimi olan markalara alternatif tasarımlar yaptılar. Marka sahibi ile ön görüşme yapıp aldıkları bilgiler doğrultusunda amblem, logotype, antetli kağıt, zarf, kartvizit, fatura ve dosya çözüm önerileri ürettiler. Bazı öğrenci tasarımlarının kabul edilip uygulanması, onların mutlu olmalarını ve özgüven kazanmalarını sağladı. Böylece tasarım dünyasının ilk basamaklarına adım attılar. Dördüncü sınıf öğrencileri ise ürünün adı ve içinde bulunduğu ambalajın kendine özgü bir biçimde tasarlanmasını gerçekleştirdiler. Öğrenciler, ambalaj tasarımı, üretimi, markaların ambalaj stratejileri ve pazarlamada ambalajın önemi hakkında bilgi edindiler. Ürün markası oluşturmada deneyim kazandılar. Bu sergide ürün ambalajları, etiketler ve alışveriş poşetleri gibi iki ve üç boyutlu tasarım uygulamaları yer alıyor. Çalışmalarını yapan öğrencilerimizin üç tanesi çalışmalarını kurumsal firmalara sattılar” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Tasarımları Sergisi 24 Şubat-6 Mart 2020 tarihleri arasında Üsküdar Üniversitesi Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşmaya devam edecek.