Sinema sevgisini radyoda yaşatıyorlar
09.05.2019 03:28

Sinema sevgisini radyoda yaşatıyorlar


Haber Üsküdar - Songül Arslan

Üsküdar Üniversitesi Radyosunda yayımlanan Sinemanın Sesi programında sunucu Songül Arslan her Çarşamba farklı bir filmi konuklarıyla konuşuyor.

2018 yılında yayın hayatına başlayan program Güz döneminde Salı günleri 13:00-14:00 arası dinleyici ile buluşurken Bahar döneminde her çarşamba 15:00-16:00  saatleri arasında yayımlanıyor. Her hafta farklı bir filmin konuşulduğu programda konuklar da yer alıyor. Yayına başlandığından bu yana birçok konuk ağırlayan programda Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinden Ramazan Güngördü, Sudenur Çakmak­­, Kıymet Buket Yoloğlu, Merve Eren, Metehan Gürdal,Yusuf İris ve Seda Tezcan yer alırken, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Aylin Tutgun Ünal da katkı verdi. Ünal, Yeşilçam Haftası'nın ilk bölümünde radyoseverlerle buluştu.

Çok sayıda film analiz edildi

Sinema severlerin ilgi ile takip ettikleri programda bilim kurgudan gerilim türüne kadar birçok film analiz edildi. Yayın hayatına başladığından bu yana programda Titanic, Pan’ın Labirenti, Aşk ve Gurur, Yeşilçam Haftası (2 hafta), Barfi, Prestij, Umut Işığım, Black,  Leon, Truman Show, Black Swan, V For Vendetta, Masumiyet Çağı ve Senden Önce Ben filmleri dinleyici ile buluşturuldu. Ele alınan filmlerin dinleyicilerin istekleri doğrultusunda seçildiği ve çözümlendiği programı Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik 4. sınıf öğrencisi Songül Arslan sunuyor. Dinleyicilerin kaçırdığı ya da tekrar dinlemek istedikleri programlara Üsküdar Üniversitesi Radyosu internet sitesi ve Soundcloud internet sitesi üzerinden de ulaşılabiliyor.

https://soundcloud.com/search?q=sineman%C4%B1n%20sesi

https://soundcloud.com/uuradyo/12bolum-songul-aslan-ile-sinemanin-sesi-13032019-black-swan

  V For Vendetta filmini konuştuğumuz 13. bölümümüzde Merve Eren ve Metehan Gürdal konuklarımızdı.