Abdülmecid Köşkü "İçimdeki Çocuk" sergisiyle kapılarını açtı
05.11.2019 16:39

Abdülmecid Köşkü "İçimdeki Çocuk" sergisiyle kapılarını açtı


Haber Üsküdar - Hande Serra KESKİN

Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminin önemli yapılarından biri olan Nakkaştepe'deki Abdülmecid Efendi Köşkü, 16. İstanbul Bienali kapsamında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç koleksiyonundaki eserlerden oluşan "İçimdeki Çocuk" sergisiyle kapılarını sanatseverlere açtı. Sergide, Türkiye'den ve dünyadan 60 kadar sanatçının 17'nci yüzyıldan günümüze kadar uzun bir döneme yayılan yüzden fazla eserini bir araya getiriyor.

Sergi salonu doldu taştı

Hafta sonu, serginin ücretsiz olmasının da etkisiyle çok sayıda sanatsever köşkün bahçesinde uzun kuyruklar oluşturdu. Her yaş grubundan sanatseverin geldiği köşkün dışında gövdesinin arka kısmı bulunan ve köşkten içeri girdiğimizde kapıdan uzanan kafasıyla bizi karşılayan zürafa çoğu çocuk ziyaretçinin dikkatini çekmeyi başardı. Lise öğrencileri ise Küçük Prens'in orijinal çizimlerine ilgi gösterdi. Yetişkinler de daha çok heykelleri beğendi. Sergide, sanatçılar Murat Balcı, Jan Fabre, Yto Barrada, Stefano Bombardieri, David Breuer-Weil, Paul Carey, Jean Baptiste Carpeaux, Keith Carter, Loris Cecchini, John Chillingworth, Antoine de Saint-Exupéry, Snyder Dean, Yael Erlichmann, Ronit Baranga Jan Fabre, Nancy Fouts, Françoise Gilot, Murat Gök, Simon Groves & Tracy Johnson, Mona Hatoum, Ahmet Doğu İpek, Juneau Projects, Clementine Keith-Roach, Lloyd le Blanc, Luc-Olivier Merson, Polly Morgan, Ordinary Architecture, İrfan Önürmen, Pablo Picasso, Patricia Piccinini, Wilfred Pritchard, Elsa Sahal, Michael Schwarze, Fabio Viale, Carolein Smit, Yaşam Şaşmazer, Sam Taylor-Wood, Hale Tenger, Seyhun Topuz, Mehmet Ali Uysal, Erinç Seymen, Bedwyr Williams, Daphne Wright ve Erwin Wurm'un eserleri yer alıyor. 

Üsküdar ilçesinin Kuzguncuk semtinde yer alan Abdülmecid Efendi Köşkü'ndeki İçimdeki Çocuk sergisi10 Kasım 2019 tarihine kadar kadar Pazartesi günleri dışında her gün 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilir.