Bu tablolara sadece kadın eli değdi
18.04.2019 16:13

Bu tablolara sadece kadın eli değdi


Haber Üsküdar - Eren Arslan

Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sanatseverlerle buluşan ve 14 Mart’a kadar sergilenmeye devam eden "Üsküdar’da Yaşamak" adlı sergi, sadece kadın ressamlar tarafından resmedilen eserlerden oluşuyor.

Ressam Cansu Sönmez önderliğinde düzenlenen sergide Figen Söylemezgiller, Aynur Sayın Kul, Tülay Tezcan Baki, Aynur Düven, Nuray Yavuz, Emine Nihal Onatsu, Aysun Kaya, Kadriye Doğan, Meral Çöken, Hale Çevikoğlu ve Oya Delil olmak üzere 11 kadın sanatçının eserlerine yer verildi.

Yaş aralığı 55-70

Sergide eserleri bulunan ressamlardan Emine Nihal Onatsu ve Kadriye Doğan, "bazılarımız profesyonel olarak çalışıyor, bazılarımız amatör olarak" diyor ve eserleri bulunan ressamların 55-70 yaş aralığında olduğunu söylüyor.

Eserlerin tamamının önce fotoğraflarının çekildiğinin, fotoğraf çekme işleminden sonra resmedildiğinin bilgisini veren ressamlar, 1,5-3 ay gibi bir zaman aralığında çalıştıklarını söylüyorlar.                                                    

En çok ilgiyi yeşil ev çekiyor 

Kadınların dikkatini en fazla çeken eserin, Mimar Sinan’ın Mihrimah Sultan Camii’ni yaparken projelerini uyguladığı yer olan, hatta günümüzde de ‘’Yeşil Ev Mimar Sinan Kafe‘’ adıyla hizmet veren evin olduğunu söyleyen ressamlar, işçiliğin en fazla olduğu eserin de bu eser olduğunu belirtiyorlar.

                                                  

Fiyat soranlar oluyor

Sergiye gelen sanatseverlerden bazılarının, tabloların fiyatlarını sorduğunu ve bu ilgiden memnun olduklarını belirten ressamlar, eserlerin fiyatlarının 1000–5000 TL arasında değiştiğini ve tekliflere açık olduklarını belirtiyorlar.