Şoför Nebahat perdeden sonra sahnede
07.05.2019 12:43

Şoför Nebahat perdeden sonra sahnede


Haber Üsküdar - Mustafa Karakoç

Türk sinemasının efsane filmlerinden Şoför Nebahat tiyatroya uyarlandı. Oyunun Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki gösterimine izleyici yoğun ilgi gösterdi.

Çiğdem Tunç'un kurduğu Çiğdem Tunç Tiyatrosu tarafından ilk kez 2017 yılında sahneye uyarlanan Şoför Nebahat oyunu Bağlarbaşı Kültür ver Kongre Merkezi'nde yeniden sanatseverlerle buluştu.

Atilla İlhan, Atıf Yılmaz ve Metin Erksan’ın senaryosunu birlikte yazdıkları 1960 yılı yapımı efsane film, şoförlük yapan Nuri Baba’nın ölümünden sonra babasının borçlarını ödeyebilmek uğruna tüm baskı ve eleştirilere rağmen bir kadın olarak soförlük yapmaya karar veren Nebahat’ın nişanlısı Neşet ile borçlu olduğu avukat Bülent arasında yaşadığı olayları konu alıyor.

Tiyatro gösteriminde ise konu biraz daha daralıp Şoför Nebahat’ın ekseninde dönüyor. Hayalleri büyük kendileri küçük İstanbul kadar renkli karakterleri çizerken genç yazarımız sahnede Yeşilçam’a selam durmuş saygıyla. Merhum Sezer Sezin'ler, Kenan Pars'lar, Erol Taş'lar, Kadir Savun'lar, Ahmet Tarık Tekçe'ler ve diğerlerine. Nur içinde yatsınlar. Öte yanda genç kuşağın bu yeri dolamayan oyuncuları ve Yeşilçam’ı bilmesini, sevmesini hedefleyen bu oyunda Çiğdem Tunç genç gözleriyle bakmış ve dökmüş repliklerine. Tüm tiyatro severlerin koltuğa oturup şen kahkahalarla izleyip mutlu olmalarını hedefleyen bir yapıtı yeniden canlandırmış haydi Aksaray, Aksaray, Aksaray…