Üsküdar İletişim mezununun çalışması mozaik sergisinde
20.11.2021 13:16

Üsküdar İletişim mezununun çalışması mozaik sergisinde


Haber Üsküdar

Mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin’in, aralarında Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu araştırmacı ve minyatür sanatçısı Nihal Konçu Akhuy’un da bulunduğu 32 öğrencisinin eserlerinden oluşan Rüyadan Dünyalar isimli mozaik sergisi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Emine Sare Aydın, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Yerlikaya, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda davetli katıldı. Mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin, yaptığı açılış konuşmasında, sergide 33 kadının opak camla yapılan 78 eserinin yer aldığını belirtti.

Nihal Koncu Akhuy, Kelebek Etkisi isimli eseriyle sergide  

Çok-disiplinli yaklaşımla ürettiği özgün çalışmalarıyla bilinen Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu ve Üsküdar Üniversitesi Stratejik Araştırma ve Geliştirme Kulübü’nün kurucusu olan araştırmacı ve minyatür sanatçısı Nihal Konçu Akhuy da “Kelebek Etkisi” adlı eseriyle sergide yer aldı. Konçu Akhuy, “Değişen kültürlerin  minyatür ve mozaik sanatına yansımaları” başlıklı bir araştırma projesine başladığını, bu kapsamda alanlarında uzman olan akademisyenlerden eğitimler aldığını  ve cam mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin ile yollarının kesişmesinden tarifsiz bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

  

Mozaik sergisi 28 Kasım 2021 tarihine kadar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.