Üsküdar İletişim’de Kültürel Afiş ve Yayın Tasarımları Sergisi açıldı
11.03.2020 15:07

Üsküdar İletişim’de Kültürel Afiş ve Yayın Tasarımları Sergisi açıldı


Haber-Fotoğraf: Merve Şişman

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş danışmanlığında hazırladıkları ‘Kültürel Afiş ve Yayın Tasarımları Sergisi’ İletişim Fakültesi Sanat Galerisi’nde açıldı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz döneminde ürettikleri kültürel afiş ve dergi tasarımlarından oluşan ‘Kültürel Afiş ve Yayın Tasarımları Sergisi’, Sanat Galerisi’nde ziyaretçiler ile buluştu. 27. İzmir Caz Festivali Afiş Tasarımı Yarışması için öğrenciler tarafından hazırlanan projelerde, tipografi ve görselin uyumuyla hem caz müziğinin ritmi ve atmosferi hem de İzmir kentinin görsel özellikleri yansıtıldı. Uluslararası alanda en çok bilinen ve sahnelenen tiyatro eserlerine de değinen öğrenciler, konuları sembolleştirerek afiş haline getirdi. Basın Uygulamaları dersi kapsamında üretilmiş olan dergi konseptlerinin tasarlanarak basılı hale getirildiği sergi büyük ilgi gördü.  

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Öğrencilerimizin hazırladıkları projeler bizlere gurur veriyor”

Kültürel Afiş ve Yayın Tasarımları Sergisi’nin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nazife Güngör, “Kültürel Afiş ve Yayın Tasarımları Sergisi ile İletişim Fakültesi Sanat Galerisi’nde bu yıl altıncı sergi açılışını gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve sizlere sunulan bu eserler bizlere gurur veriyor. Üsküdar İletişimliler hazırlamış oldukları çalışmaları yarışmalara göndererek fark yaratabilirler. Öğrencilerimizin çalışmalarını destekliyor ve bu çalışmalara öncülük yapan Prof.Dr. Hatice Öz Pektaş’ı öğrencilere verdiği desteklerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Prof.Dr. Hatice Öz Pektaş: “Öğrenciler için büyük bir adım”

Öğrenci çalışmalarının sergiye dökülmesinde öncülük yapan Prof.Dr. Hatice Öz Pektaş, “Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yapılan çalışmaların bir sergiye dönüşerek sanatseverler ile buluşması onlar adına büyük bir adım olmakla birlikte bizlere de mutluluk veriyor. Burada gördüğünüz projeler, görsel iletişim tasarımı ile tiyatro eserlerinin bağlantısından yola çıkılarak hazırlandı. Bunların yanı sıra afişlerin animasyonları da yapılarak hareketli afiş haline getirildi. Sergide yer alan tiyatro afişlerinin hareketli versiyonlarını telefon ve tabletlerinize ‘https://artivive.com/’ uygulamasını yükleyerek izleyebilirsiniz. Dergi tasarımlarında ise her bir öğrenci kendi dergi konseptini geliştirecek çalışmalar yaptı. Konseptini geliştirdiği dergi için isim buldu, ismine göre logotype üretti ve öncelikle derginin kapak tasarımını yaptı. Ardından dergi içeriğindeki başlık ve haberleri belirleyerek metni ve görselleri hazırladı. En sonunda ise hazırlanan dergiler basılı yayın haline getirildi” ifadelerini kullandı.

Kültürel Afiş ve Yayın Tasarımları Sergisi 10-16 Mart 2020 tarihleri arasında Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşmaya devam edecek.