Üsküdar İletişim mezunu Nihal Koncu Akhuy ikinci kişisel sergisini Adana'da açtı
05.05.2022 10:12

Üsküdar İletişim mezunu Nihal Koncu Akhuy ikinci kişisel sergisini Adana'da açtı


Haber Üsküdar

Araştırmacı ve multidisipliner minyatür sanatçısı Nihal Koncu Akhuy, “Ouroboros – Yeniden Doğuş” isimli ikinci kişisel sergisini Adana’da açtı.

20-26 Nisan tarihleri arasında Adana Büyükşehir Belediyesi  ve Altın Koza sponsorluğunda gerçekleşen sergisinin açılışına Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Altın Koza  Genel Müdürü Hüseyin Orhan, Seyhan Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Erol Salman, Adana Tabipler Odası Başkanı Selahattin Menteş, Çukurova Üniversitesi’nden akademisyenler, Norveç’in en önemli sanatçılarından Eser Afacan ile çok sayıda sanatsever katıldı.

75.Yıl Sanat Galerisindeki açılışta konuşan, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, minyatür sanatının epeyce sabır gerektirdiğini, geçmişi, bugünü ve geleceği birbiriyle bağlayan bir köprü olduğunu belirterek, “sabırla birbirinden değerli çalışmalar ortaya koyarak, bu güzellikleri Adana’ya taşıyarak bizlerle buluşturan Nihal Konçu Akhuy’a teşekkür ediyorum" dedi.

“Her bitiş yeni bir başlangıç” ilkesinden hareketle her eserinde farklı konular işleyen sanatçı Nihal Konçu Akhuy, klasik tarzda eserlerle başladığı minyatür çalışmalarına daha sonra ebru, tezhip ve hat gibi farklı disiplinleri bir araya getirerek yaptığı modern tarz minyatür çalışmaları ile tanınıyor.

“Üsküdar İletişim’de Reklam Tasarımı bölümünde aldığım ikinci eğitim tasarımlarımı çok etkiledi”

Nihal Konçu Akhuy, sergisiyle ilgili olarak şunları söyledi: “30 yıllık araştırmacıyım her çalışmamın tasarımını derin ve uzun soluklu araştırmalar sonucunda ortaya çıkarıyorum. Farklı makaleler okuyorum, kültürleri ve efsaneleri araştırıyorum, inceliyorum, karşılaştırıyorum. Ayrıca Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı bölümünde aldığım ikinci eğitim kapsamında aldığım mitoloji, ikonografi, tasarım kültürü ve çağdaş sanat akımlarıyla ilgili dersler beni daha da geliştirerek popüler çalışmalarımın tasarımlarını çok etkiledi.

Nihal Konçu Akhuy, sergisinde gerçek ezilmiş altın, akrilik ve suluboya ile farklı teknikler kullanarak yaptığı 32 çalışmasının yer aldığını belirterek, bu sergideki eserlerini 10 yıllık bir süreçte gerçekleştirdiğini ifade etti.